Ekspert: Liverpool vinder mesterskabet

Mikkel Bischoff er overrasket over, at Liverpool ligger til at blive mestre.

Artiklens øverste billede
Liverpool ligger i øjeblikket nummer et i Premier League med få kampe tilbage og kan selv afgøre, om de skal blive mestre.

År efter år har Liverpool været et af de hold, som har skuffet flest, når en sæson i Premier League er sluttet.

Det tidligere storhold har haft svært ved at finde topformen og har for det meste kæmpet om de sekundære placeringer omkring Europa League de seneste sæsoner.

Men i år er det endelig lykkes de rødklædte Liverpool-drenge at finde ind i en rytme, som har ført dem op på førstepladsen med fem kampe tilbage.

Liverpool er mesterskabsfavoritter

Udviklingen overrasker Mikkel Bischoff, der er ekspert på 6'eren. Han har i flere år fulgt Premier League tæt - først som spiller og senere som kommentator. Han mener, at Liverpool er mesterskabsfavorit.

Liverpool kan selv afgøre, om de skal være mestre, fordi de mangler at møde Chelsea og Manchester City på hjemmebane. Eksperten spår, at de to kampe ender med sejr til Daniel Aggers hold.

”Jeg synes, at Liverpools program ser godt ud, fordi de har de to største titelkandidater på hjemmebane. Der tror jeg, at de vinder. Liverpool har blæst de andre hold væk på hjemmebane i denne sæson, og på udebane er de også ret gode i øjeblikket,” siger Mikkel Bischoff.

Alle tror på det

Liverpool er inde i en forrygende stime for tiden, hvor de har vundet ni kampe i træk i Premier League. Den seneste gevinst kom i weekenden, da bundholdet West Ham blev slået 2-1 efter en kamp, hvor Liverpool havde svært ved at få spillet til at hænge sammen. Alligevel lykkedes det til sidst at hive sejren hjem, og det viser, at de er en seriøs mesterskabskandidat, mener Mikkel Bischoff.

"Det ser ud til, at alle deres spillere tror på det i år,” siger han.

Den største grund til, at Liverpool blander sig med de allerbedste i Premier League er, at de offensive spillere scorer mange mål. De to øverste på topscorerlisten, Luis Suarez og Daniel Sturridge, har scoret henholdsvis 29 og 20 mål.

Intet hold kan stoppe angriberne

”Liverpool spiller sprudlende offensivt. Ingen hold kan holde de tre lynhurtige spillere (Sterling, Sturridge og Suarez, red.), som holdet har oppe foran. Samtidig er spillerne bag angriberne rigtig gode til at sætte dem i scene,” siger Mikkel Bischoff.

Han mener, at Liverpool i starten af sæsonen havde defensive problemer, som kostede point, fordi forsvarsspillerne lavede store personlige fejl. Nu virker det til, at holdets træner, Brendan Rodgers, har fået bedre styr på forsvaret, mener eksperten.

”Det har virket som om, at de har haft fokus på bare at score flere mål end modstanderen, men nu er Rodgers (Liverpools træner, red.) begyndt at tænke lidt mere over balancen på holdet,” siger Mikkel Bischoff.

Træneren har forandret holdet

Han tillægger Brendan Rodgers en meget stor del af årsagen til, at Liverpool i år spiller noget af det bedste fodbold, holdet nogensinde har spillet.

”Han ser ud til at gøre alting rigtigt. Mandskabsbehandlingen virker til at fungere godt, og han er god til at skifte formation. Wenger, Arsenals træner, spiller kun med én formation, mens Rodgers er meget mere taktisk end mange af de andre, fordi han hele tiden skifter formation. Det gør, at modstanderen har svært ved at finde ud af, hvordan Liverpool spiller,” siger Mikkel Bischoff.

Det generelle niveau blandt topholdene er langt højere end tilfældet var sidste år, og derfor vil et mesterskab ikke komme i land på en billig baggrund, mener han.

Ingen havde regnet med Liverpool

”Der var ingen, der havde regnet med, at Liverpool ville ligge så højt oppe i tabellen, som de gør lige nu. Det sker oven i købet i en sæson, hvor både Chelsea og Manchester City er bedre end sidste år, så et mesterskab vil ikke komme så let som Manchester Uniteds mesterskab sidste år var,” siger Mikkel Bischoff.

Han mener, at Brendan Rodgers har fået spillerne til at løfte deres niveau betragteligt.

"Suarez var en god spiller inden Rodgers kom til, men han brændte en masse chancer, og det gør han ikke mere. Jordan Henderson var ikke en specielt god spiller tidligere, nu er han blandt de bedste midtbanespillere. Også Steven Gerrard, som spiller defensiv midtbane nu, har spillet en fænomenal sæson. Rodgers har gjort stort set samtlige spillere bedre end før," siger Mikkel Bischoff om årsagen til, at han vurderer Liverpool til at være det bedste bud på engelsk mester, når mesterskabspokalen bliver uddelt i maj.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen