Tidligere AGF'er indrømmer doping

Tidligere publikumsyndling i Aarhus kan have spillet sin sidste professionelle fodboldkamp.

Artiklens øverste billede
Josta Dladla blev hurtigt en publikumsyndling i Aarhus.

Josta Dladla, sydafrikansk fodboldspiller, der tidligere har spillet for AGF, har indrømmet doping.

Den 34-årige Dladla spiller i dag for Kaizer Chiefs i hjemlandet og blev testet positiv forud for en kamp mod Orlando Pirates i oktober sidste år.

"Jeg kan bekræfte, at han (Dladla, red) har erklæret sig skyldig. Han vil have en disciplinær høring i håbet om at så nedsat straffen," siger Khalid Galant, leder af Sydafrikas antidoping-agentur, ifølge mediet Sportlive.

Debut i 2002

Dladla er blevet testet positiv for stoffet methylhexaneamin, der kan bruges som energibooster.

Kampen mod Orlando Pirates endte 1-1, og Josta Dladla kom på banen i det 89. minut.

Den teknisk stærke fodboldspiller fik debut for AGF mod Viborg i 2002 og meldte hurtigt ud, at han var en bedre fodboldspiller en landsmanden Sibusiso Zuma, der på det tidspunkt var en stor stjerne i FC København.

"Passer ikke ind"

I sommeren 2004 blev publikumsyndlingen dog vejet og fundet for let af AGF's svenske træner Sören Åkeby.

"Min vurdering er, at Josta ikke passer ind i vores spillestil. Hans førsteberøringer er gode, men der er ikke nok kvalitet i hans pasningsspil og indlæg. Han får ikke nok ud af det," forklarede Sören Åkeby til Jyllands-Posten i juni 2004.

Josta Dladla sekunder før han scorer vindermålet for AGF mod Silkeborg i 2004.

Kontraktforhandlinger indstillet

At beslutningen om at skille sig af med Dladla ville skuffe mange aarhusianske fodboldtilskuere, var træneren udmærket klar over.

"Jeg ved godt, at Josta var en publikumsfavorit, og han laver mange detaljer, det ser spektakulære ud for tilskuerne. Men som træner er jeg nødt til at stræbe efter det spillemæssigt optimale. Det går ikke, at det hele ser smart og sjovt ud, hvis det ikke er effektivt samtidigt," fastslog AGF-træneren.

Josta Dladla var inden dopingsagen i kontraktforhandlinger med sin nuværende klub Kaizer Chiefs, men de forhandlinger er nu sat i bero.

Med sine 34 år kan sydafrikaneren meget vel have spillet sin sidste kamp på topniveau.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen