Ekspert: FCM og AaB har en halv matchbold lørdag

Det er AaB's boldbesiddende stil, der møder FC Midtjyllands fysik, når der lørdag er topkamp i Herning.

Selv om spillere og trænere i AaB og FC Midtjylland sandsynligvis gerne vil dysse virakken omkring lørdagens topmøde i Herning ned, så kan holdene ikke komme uden om, at opgøret har afgørende betydning.

Det understreger fodboldekspert hos TV3 Sport Niels Christian Frederiksen.

- Kampen er super vigtig, og det kan ikke nytte noget at begynde at dæmpe den ned, når man ved, at det er nummer et og to, der mødes, og at de begge har lagt afstand ned til FC København. Det er en halv matchbold, siger han.

- Lige nu ser det ud til, at guldkampen står mellem er de to hold. Der er ni point fra FC Midtjylland ned til FC København, og jeg har svært ved at se københavnerne få et comeback.

- Men omvendt er der ikke noget, der er endegyldigt i dette års udgave af Superligaen. Man har jo nærmest set monumentale sammenbrud og monumentale opture.

To point efter

FC Midtjylland fører Superligaen med 45 point for 24 kampe. AaB er to point efter, men nordjyderne kommer til MCH Arena fulde af selvtillid efter en frisk 2-1-sejr over de regerende mestre fra FC København.

Og Niels Christian Frederiksen forudser en lige topkamp, hvor to stilarter mødes.

- AaB har været bedst spillende, og det har været det mest interessante hold at se. Jeg synes, de kommer med noget moderne spil i forhold til boldbesiddelse og direkthed.

- Men kan de matche den fysik, som FC Midtjylland kommer med, og kan de håndtere udebanen? Det er spørgsmålene, siger han.

- Alt taget i betragtning, så har jeg FC Midtjylland som svag favorit.

Kampen mellem de to guldbejlere fløjtes i gang lørdag klokken 17.00.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen