Ærgerlig Aldo Petersen forlader Brøndby "før tid"

Aldo Petersen er ærgerlig over sin fyring som bestyrelsesformand i Brøndby IF.

Artiklens øverste billede
Aldo Petersen ærger sig over, at hans tid som formand for Brøndby blev så kort.

Tiden som bestyrelsesformand i den turbulente superligaklub Brøndby IF er slut for Aldo Petersen.

Torsdag har selskabet bag klubben meddelt, at storaktionær Jan Bech Andersen reelt har fyret det meste af den siddende bestyrelse for at give plads til andre kræfter.

Ville gerne have fortsat

Og det er en ærgerlig Aldo Petersen, der trækker sig tilbage efter den ordinære generalforsamling 10. april.

- Det er klart, at jeg er ærgerlig, for det her var et spændende projekt for mig, som jeg ikke havde regnet med var færdigt inden for et lille år.

- Jeg ville gerne have været med i fremtiden, men når hovedaktionæren vurderer, at der skal en anden slags kræfter til, så må jeg respektere det, siger Aldo Petersen.

Han var en af hovedkræfterne i at stable en redningsaktion på benene sidste forår og blev indsat som bestyrelsesformand i juni.

Nyt hold på banen

Her var han med til at overbevise den hidtil relativt ukendte rigmand Jan Bech Andersen om, at han skulle investere 65 millioner kroner i klubben, hvor han sidder på 26,42 procent af aktierne.

- Når nogen investerer så mange penge, som Jan Bech Andersen har gjort, så har han også ret til at sætte sit eget hold, og han har vurderet, at det skal være et nyt hold, der skal sidde i den bestyrelse.

- Det respekterer jeg. Det er de betingelser, man arbejder på, når man arbejder i et børsnoteret selskab, erkender Aldo Petersen.

Thorleif Krarup står klar

Jan Bech Andersen har lagt op til en helt ny bestyrelse, hvor velkendte navne, som den tidligere Nordea-chef Thorleif Krarup, DBU's forhenværende generalsekretær Jim Stjerne Hansen, samt Morten Albæk fra Vestas skal indgå.

Her er der ikke plads til Aldo Petersen og yderligere fem medlemmer af den hidtidige bestyrelse.

- Han er kommet til den analyse, at jeg er dygtig til at skaffe kapital, og at jeg er iværksætter.

- Nu vurderer han, at virksomheden skal administreres, og der er det jo fair nok, at han mener, at mine evner er mere på det innovative og udviklende end det driftsmæssige, siger Aldo Petersen.

Ud over Petersen træder Jesper Holm Hansen, N.E. Nielsen, Morten Holm, Hugo Andersen og Jan Leth Christensen ud af bestyrelsen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen