Barcelona anker transfer-forbud

Barcelonas uddannelsessystem er forbilledligt, mener den spanske storklub efter hård Fifa-straf.

Artiklens øverste billede

Den spanske storklub Barcelona har anket det transferforbud, som det internationale fodboldforbund, Fifa, onsdag idømte klubben.

Det bekræfter klubben onsdag aften.

Barcelona må i den kommende sæson ikke købe spillere. Klubbens udåd består ifølge Fifa i, at klubben har indgået kontrakter med spillere under 18 år fra andre lande. Men den kritik afviser de spanske mestre.

- Vores uddannelse af unge fodboldspilleren er et forbillede for klubber i hele verden, sagde en unavngiven klub talsmand tidligere på dagen ifølge nyhedsbureauet dpa.

Fifa oplyste onsdag, at den spanske mesterklub har forbrudt sig mod reglerne i en periode fra 2009 frem til 2013, hvor der er blevet indgået kontrakter med 10 unge ikke-spanske spillere.

Fifa har givet FC Barcelona 90 dage til at få gjort en ende på de ulovlige kontrakter.

Derudover er Barcelona blevet idømt en bøde på 450.000 schweizerfranc - 2,76 millioner kroner.

Fifa har over for dpa korrigeret forbundets første udmelding, der slog fast, at Barcelona ikke måtte handle i et år. En talsmand oplyser, at klubben gerne må sælge spillere.

Det spanske fodboldforbund, RFEF, er også blevet straffet med en bøde på godt tre millioner kroner. Forbundet har desuden fået et år til at få styr på reglerne og forbundets egne procedurer på området.

Hvis Fifa fastholder straffen, er Barcelona parat til at tage sagen til den internationale sportsdomstol, CAS.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen