Klubejer: Chelsea presser Vitesse til at opgive titlen

Vitesses tidligere ejer Merab Jordania fortæller, at den hollandske klub reelt styres af Chelsea.

Chelsea bliver beskyldt for at have den reelle magt i den hollandske klub Vitesse.

Den engelske storklub har de senere år sendt flere unge talenter til Vitesse for at gøre dem klar til at optræde i Premier League.

Samarbejdet mellem de to klubber er blevet så tæt, at den tidligere ejer af Vitesse, Merab Jordania, oplyser, at den hollandske klub handler efter ordrer fra London.

I et interview med De Telegraaf oplyser Jordania, at Chelsea har tvunget Vitesse til at opgive ambitionerne om at vinde det hollandske mesterskab og derigennem kvalificere sig til Champions League.

Regler står i vejen

Det europæiske fodboldforbunds (Uefa) reglement forbyder nemlig to klubber med samme ejer at deltage i sine turneringer.

- Jeg ville gerne blive mester med Vitesse, men London ville ikke tillade det.

- Det er fint at have ambitionerne, men vi fik at vide, at vi ikke måtte være i Champions League sammen med Chelsea, siger Merab Jordania til De Telegraaf.

Den tidligere Vitesse-ejers udtalelser er særdeles interessante, da klubben toppede den hollandske Æresdivsion ved juletid. Siden er Vitesse faldet ned på tredjepladsen efter tre sejre i de seneste 10 kampe.

Tidligere i denne sæson overtog den russiske rigmand Alexander Chigrinsky ledelsen i Vitesse efter Merab Jordania. Chigrinsky er en tæt forretningsforbindelse til Chelseas ejer, landsmanden Roman Abramovich.

Det hollandske fodboldforbund, KNVB, er nu gået ind i sagen og har bedt Vitesse om at forholde sig til udtalelserne fra Jordania.

I øjeblikket er fire Chelsea-spillere udlånt til Vitesse. Det drejer sig om Lucas Piazon, Bertrand Traore, Patrick van Aanholt og Christian Atsu.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen