Morten Olsen: Øget kvalitet gør Superliga uforudsigelig

Landstræner Morten Olsen ser ikke gummiben som årsag til topholdenes store udsving. Bredden er blevet større.

Artiklens øverste billede
- Jeg synes, at vi har en fin Superliga. Lige nu bliver der ikke spillet brillant fodbold, fordi der er meget på spil, siger Morten Olsen

I sidste weekend tabte FC Midtjylland til FC Nordsjælland, AaB tabte til Sønderjyske, mens FC København kun fik uafgjort mod Randers FC i Parken.

Er der tale om nervøsitet hos topholdene? Nej, mener landstræner Morten Olsen.

- Jeg tror ikke, det har så meget med de såkaldte gummiben at gøre, siger han til Ritzau.

- Man ser i en del turneringer, at der ikke er den store forskel på top og bund. Er det så fordi, der er mangel på kvalitet? Nej, det tror jeg ikke. Jeg mener ikke, at Superligaen er blevet dårligere.

- Jeg tror, at der er nogle hold, som er blevet endnu dygtigere, vurderer Morten Olsen.

Underholdende liga

Landstræneren peger på, at der er masser af spænding, og det er en underholdende liga i øjeblikket.

- Jeg synes, at vi har en fin Superliga. Lige nu bliver der ikke spillet brillant fodbold, fordi der er meget på spil.

- Så der er lidt forsigtig-Per ind imellem. Klubberne skal overleve. Men der er spænding, og det er også en del af underholdningen, siger han.

Brugen af meget unge spillere kan betyde, at klubber som FCM og AaB har nogle udsving, hvor holdene taber nogle kampe, også selv om klubberne kæmper med om DM-guldet.

Ustabile unge

- Der bliver brugt en del unge spillere grundet den økonomiske mathed i samfundet. Så de unge har fået chancen, og nogle udvikler sig hurtigere end andre.

- Men unge spillere er mere ustabile end ældre spillere, som har spillet mange kampe. Det kan være en af årsagerne, forklarer Morten Olsen.

- Jeg så AaB's kamp mod Sønderjyske, og de må nok kigge sig selv i spejlet og sige: Det er kun vores egen skyld.

- AaB spillede egentlig rigtig god fodbold, men holdet var ikke skarpt nok i begge felter - især forsvarsmæssigt. Sådan en kamp skulle AaB selvfølgelig have vundet, mener landstræneren.

Søndag skal FCK møde AaB på udebane. Det er en af den slags topkampe, som kan definere hele sæsonen for begge mandskaber.

Vigtige indbyrdes opgør

Skal FCK op og kæmpe om guld, så skal klubben helst hente alle tre point. Omvendt kan AaB så godt som sende københavnerne ud af mesterskabskampen og gøre den til et anliggende mellem AaB og FCM.

Morten Olsen peger på, at netop de indbyrdes opgør mellem topholdene er uhyre vigtige på dette stadie af sæsonen.

- Der er 10 kampe igen, så der kan ske meget endnu. Men det er klart, at de indbyrdes kampe kan blive afgørende. Det er seks-points-kampe. De starter nu, så det bliver spændende, siger Morten Olsen.

Mens AaB og FCK tørner sammen i en direkte duel, så skal FCM en tur til Randers FC, som kæmper for at komme væk fra bundkampen.

I næste spillerunde skal AaB og FCM mødes i det, der kan ligne en direkte duel om guldet i Herning.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen