Vraget FCK-anfører: Vi skal op af musehullet

FC Københavns Lars Jacobsen mener, at holdet skal vise karakter i onsdagens pokalkamp mod FC Nordsjælland.

Sejrene i Parken er udeblevet for FC København i dette forår. Det er blot blevet til et ydmygende 1-5-nederlag til FC Midtjylland samt søndagens 1-1 mod Randers FC.

Derfor skal der anderledes koncentration og energi på tingene i onsdagens pokalsemifinale hjemme mod FC Nordsjælland, mener FCK's Lars Jacobsen.

- Vi er godt klar over, at vi ikke har leveret i de to første hjemmekampe i år. Der skal betales tilbage, og det kan jo passende starte på onsdag, siger Lars Jacobsen til klubbens hjemmeside.

- Mulighederne er ganske gode. Nu er det op til os at mande os op og ikke grave os ned i et musehul, fordi det ikke lige har kørt på hjemmebane til at starte med.

- Det er nu, vi skal vise karakter, og det er nu, vi skal vise, at vi i fremtiden skal være med, hvor det er sjovt at spille med om pokaler og pokaltitler. Det kræver en mandfolkepræstation, mener han.

Lars Jacobsen har siddet på bænken i de seneste fire kampe for FCK, hvor Christoffer Remmer har overtaget pladsen på højrebacken. Pokalkampene giver mulighed for, at reserverne får lidt spilletid.

- Det betyder måske også, at der er nogle af dem, som ikke har spillet så meget, der kommer i kamp. Og det er fint at holde folk i gang, siger Lars Jacobsen.

Semifinalerne i DBU Pokalen afgøres over to kampe, så defensiven bliver et fokusområde.

- Der er ikke noget, som bliver afgjort i den første kamp uanset hvad. Vi starter hjemme, og det er ufatteligt vigtigt ikke at lukke mål ind på hjemmebane i de her pokalkampe.

- Vi skal vinde kampen, hvilket klart er målsætningen. Men vi skal være bevidste om, at den afgøres over to kampe.

- Det er en titel, vi spiller om, som gælder europæiske pladser, så det tager vi bundalvorligt, lyder det fra den danske landsholdsspiller.

Kampen mellem FCK og FCN spilles onsdag klokken 19.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen