Wenger runder milepæl i London-derby

Arsène Wenger står i spidsen for Arsenal for 1000. gang, når Arsenal møder Chelsea i lørdagens topopgør.

Artiklens øverste billede
Arsenals manager Arsene Wenger.

London-derbyet mellem Chelsea og Arsenal er altid en stor kamp, men når de lørdag tørner sammen på Stamford Bridge, er der endnu mere på spil.

Således spiller begge klubber med om mesterskabet, og resultatet kan nemt få betydning for, hvor guldet havner til maj.

Men ikke kun det gør kampen speciel. Arsenals manager, Arsène Wenger, runder en milepæl, som kun meget få opnår i dagens topfodbold.

Tiltrådte i 1996

Franskmanden står i spidsen for Arsenal for 1000. gang. Han tiltrådte i klubben tilbage i oktober 1996 og debuterede med en sejr over Blackburn.

- Jeg kan ikke forstå, at det er så lang tid siden. For mig er det som om, jeg startede i går. Det er fordi, man altid fokuserer på den næste kamp, som man ønsker at vinde, siger Wenger til Arsenals hjemmeside.

I tiden som Arsenal-manager er det blevet til 579 sejre, 223 uafgjorte og 197 nederlag ifølge NTB, men de fleste af sejrene blev hentet i den første del af tiden i klubben.

Tre mesterskaber

Wenger har blandt andet vundet tre mesterskaber til klubben samt fire FA Cup-titler, men der er ikke blevet tilføjet pokaler siden FA Cup-sejren over Manchester United i 2005.

2014 kan dog blive året, hvor Wenger igen vinder en pokal til klubben. I FA Cuppen er klubben klar til semifinalen mod Wigan, og med en sejr lørdag over Chelsea er mesterskabet også inden for rækkevidde.

Inden kampen, der begynder klokken 13.45, fører Chelsea ligaen med 66 point for 30 kampe, mens Arsenal på tredjepladsen har 62 point for 29 kampe.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen