Derfor spiller Casper Sloth ikke i dag

AGF skal slås i dag mod Randers. Mod store fyre.

Artiklens øverste billede
Af taktiske årsager må Casper Sloth sidde over, når AGF i aften møder de fysisk stærke Randersspillere. Foto: Cecile Smetana

For tre uger siden var det et større tema, at AGF-træner Peter Sørensen stillede op mod FC København uden Casper Sloth. Med status af landsholdsspiller er den unge AGF’er et af klubbens store navne, og det undrede temmelig mange, at AGF havde råd til at undvære Casper Sloth.

Hans fravær blev af mange tolket som en del af en magtkamp mellem daværende træner Peter Sørensen og Sloth. Siden Sørensen røg ud af klubben, har Casper Sloth spillet fra start.

Men det gør han ikke i dag i Randers, og det er interessant af flere grunde. For det første fordi det indikerer hvilken form for fodboldspil, som AGF er nødt til at praktisere. Og for det andet at ingen spillere er større end holdet.

M ed den ny AGF-træner Jesper Fredbergs rummelige væsen og evner som mandskabsbehandler in mente er der ikke grund til at tro andet, end at fraværet af Casper Sloth skyldes taktiske overvejelser. I Randers vil AGF’erne nemlig stå over for en veritabel fysisk garde af ærgerrige og aggressive spillere. Især centralt er hjemmeholdet godt i stand i skikkelse af den voluminøse Christian Keller, der bringer minder om Thomas Gravesen frem, når det gælder positur på banen.

Spillemæssigt er Keller slet ikke i samme liga, men det fremskudte bryst har en til tider intimiderende effekt på flere modstandere. For ikke at tale om de hårde tacklinger. Ved sin side har han Elmar Bjarnason, også en hårdtarbejdende midtbanespiller.

I den duo kan en teknisk fin type som Casper Sloth ganske enkelt blive mast. Modsat kan man tro på, at Sloths evner er så stærke, at han kan danse sig uden om de fysiske konfrontationer, og at han ikke taber bolden unødigt.

Der kan argumenteres for og imod Sloth i en kamp på muskler. Randers FC’s hjemmebane er en knoldet sag med slidte pletter hist og pist, og det faktum vejer tungt. For chancerne for, at AGF’s småspil med Casper Sloth som offensiv dirigent kan lykkes på en dårlig bane...tja...

AGF er lidt tvungent til at spille med på Randers FC’s aggressive og hårdtpumpede stil, og derfor er det kærkomment for holdet, at anfører Anders Kure er retur efter karantæne. Største udfordring for AGF – udover den korporlige dyst centralt på banen – bliver at håndtere hjemmeholdets klart mest iderige spiller, Kasper Fisker. Han har de seneste kampe spillet på højrekanten, hvor han primært er søgt ind i banen for at afslutte eller smide lumske afleveringer i feltet. Med Nicolai Brock-Madsen skadet, Djiby Fall et stykke fra formen og Ronnie Schwartz ikke helt på toppen efter et brud på kravebenet, kan Kasper Fisker få en fri rolle bag Viktor Lundberg på midten, så der samtidig bliver plads til Jonas Kamper på højrekanten.

Det er ét aspekt af dagens kamp. For AGF drejer det sig i første omgang at få samlet det rette hold. I dag uden Casper Sloth.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen