2-2 til tungt AGF-hold

AGF kunne ikke slå FC Fredericia i træningskamp. Tunge ben, lød forklaringen.

»Tror I det er for sjov, at vi er kommet?«

En enkelt AGF-fan blev ved med at råbe den samme sætning ud over Skanderborg Stadion, hver gang de hvide spillere lavede noget skidt på banen.

Han tog hul på den hårde retorik for den kommende sæson. Alt andet end overbevisende sejre i 1. division bliver ikke accepteret af de evigt kritiske tilskuere.

Den højtråbende fan og alle andre kan godt indstille sig på, at det ikke bliver nemt for AGF.

AGF udspillede på ingen måder FC Fredericia, der i sidste blev nummer syv i 1. division. Træningskampen sluttede 2-2 efter en sen udligning af Rasmus Katholm.

Nærmest i kø

»Hvis jeg stod ude på den anden side af hegnet, så ville jeg heller ikke være tilfreds. Men nu sidder jeg på bænken og ved, hvad spillerne har været igennem. De var slidte, fordi vi har trænet så hårdt i denne varme. De stod nærmest i kø for at blive skiftet ud. I denne periode har vi prioriteret træning ligeså højt som kampe,« sagde AGF-træner Ove Pedersen.

AGF-spillerne trænede tirsdag eftermiddag, inden de kørte mod Skanderborg for at spille kampen mod FC Fredericia. AGF spillede fornuftigt, så længe kræfterne var der. Det høje presspil fungerede i første halvleg, og det lykkedes flere gange at erobre bolden højt på banen.

AGF kom også foran efter en halv time.

Højrebacken Frederik Krabbe slog et indlæg ind i feltet, hvor Peter Sand headede bolden tilbage til Peter Foldgast, der helflugtede den hårdt i nettet ved bagerste stolpe. En lille sommerperle i skoven, man gerne ville have studeret igen på en storskærm.

»Det var dejligt at score igen. Det er lang tid siden,« konstaterede Peter Foldgast, der har fået sin første tid i AGF ødelagt af skader.

AGF havde mest spil, men der var set over hele kampen ikke mærkbart niveauforskel på AGF og FC Fredericia.

FC Fredericia er et fysisk stærkt hold, der knoklede på, forsøgte at spolere AGF's opspil og lurede på kontrachancerne.

»Jeg tror, at kampene i 1. division kommer til at minde meget om denne. Det bliver småting, der kommer til at afgøre det. Alle vil slå os. Det bliver ligesom FCK og Brøndby, der oplever det hver weekend,« siger Peter Foldgast.

FC Fredericia slog til to gange i anden halvleg. AGF blev fanget i ubalance efter et angreb. Jens Gjesing tabte en duel på midten, hvor han burde have lavet et frispark.

Det udnyttede FC Fredricia, der trillede en bold i dybden, som Anders Mandrup vippede over Steffen Rasmussen.

AGF-målmanden lavede kort efter en gigantisk fejl, der helst ikke skal gentages, når der spilles om point om mindre end to uger.

Han spillede bolden lige ud i fødderne på Anders Mandrup, der pressede ved en tilbagelægning.

»Jeg forsøgte at aflevere til en spiller, men han opfangede den. Det er den slags, der sker. Det er første gang i min karriere, og det var heldigvis ikke i en kamp om point,« forklarede Steffen Rasmussen.

AGF er stadig et stort navn i Østjylland. Den pointløse træningskamp resulterede i parkeringskaos og pølsemangel. Arrangørerne fra FC Skanderborg måtte sende et ekspresbud i byen for at hente flere pølser til grillen, og biler blev beordret flyttet, da de blokerede for lastbiler til den kommende Skanderborg Festival.

400 tilskuere havde taget turen ud under bøgetræerne på Skanderborg Stadion.

De klappede AGF's nyindkøbte forsvarsspiller Ole Budtz fra banen i begyndelse af anden halvleg efter en solid indsats uden fejl.

De klappede også, da AGF's angriber Rasmus Katholm løb fra Fredericias forsvar og vippede bolden over målmanden 10 minutter før tid til kampens slutresultat 2-2.

Der er mere i posen, lover Ove Pedersen.

»På fredag får vi de første indikationer af vores aktuelle kampform, når vi skal møde Hobro. Der kommer spillerne med friske ben,« sagde Ove Pedersen.

Det er spørgsmålet, om det er nok til at lukke munden på de mest højtråbende AGF-fans.

mikkel.hemmer@jp.dk

Træningskamp

AGF-FC Fredericia 2-2 (1-0)

Mål: 1-0 Peter Foldgast (33.), 1-1 Anders Mandrup (63.), 1-2 Anders Mandrup (70.), 2-2 Rasmus Katholm (81.)

Tilskuere: ca. 400 på Skanderborg Stadion

AGF (4-4-2): Steffen Rasmussen - Frederik Krabbe, Thomas Hansen, Ole Budtz (Anders Kure 57.), Jesper Sørensen - Lars Pleidrup (46. Mike Tullberg), Jens Gjesing, Peter Sand (46. Martin Mikkelsen), Michael Lumb - Rasmus Katholm, Peter Foldgast (75. Jesper Jørgensen)

Træner: Ove Pedersen

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.