Ole Budtz tager tre år i AGF

AGF skriver under på en lang aftale med forsvarsspilleren Ole Budtz. Han har lige været på træningsophold i Rangers FC som angriber.

AGF har nu den endelige trup, der skal sikre klubben oprykning til superligaen.

Den sidste brik faldt på plads mandag.

Der er tale om den 27-årige forsvarsspiller Ole Budtz, der i dag ventes at sætte sin underskrift på en treårig kontrakt med AGF. Han har også store offensive kvaliteter med en fortid som angriber.

Mandag trænede han to gange med sine nye holdkammerater, inden han skulle videre til det obligatoriske lægetjek.

»Vi mangler kun formaliteter, så jeg regner med, at vi skriver under tirsdag,« siger sportschef Brian Steen Nielsen.

For en uge siden spillede Ole Budtz det meste af AGF's træningskamp mod Vejle Boldklub i Thyregod. Han gjorde det så godt i midterforsvaret, at cheftræner Ove Pedersen blev overbevist.

»Det var afgørende, at han demonstrerede spilforståelse i den kamp. Han viste også, at han er stærk i hovedspillet og har en god sparketeknik,« fortæller Ove Pedersen.

Puslespillet går op

AGF tror så meget på den lange spillers evner, at klubben satser med en lang kontrakt på tre år.

»Han har evnerne til at spille os op igennem denne række, og han har også niveauet, hvis vi kommer op. Vi har længe ledt efter den sidste brik i det centrale midterforsvar. Nu er puslespillet ved at gå op,« konstaterer Brian Steen Nielsen.

Ole Budtz er et ganske ukendt navn i Danmark. For fire år siden løb han rundt som angriber på Roskilde BK's danmarkseriehold. Han blev topscorer i sæsonen og der opstod en mulighed for at tegne en kontrakt med den belgiske klub Cercle Brugge.

»Det er forståeligt, at jeg er ukendt i Danmark. Jeg tog direkte fra Roskildes danmarksseriehold til Belgien. Derefter skiftede jeg til en mindre tysk klub. Der har ikke været så megen fokus på mig. Men nu håber jeg, at jeg får streget udtrykket den ukendte dansker,« siger Ole Budtz.

I 2004 skiftede han fra Cercle Brugge til den tyske klub Kickers Offenbach, hvor han blev omskolet til forsvarsspiller.

Det er den plads, han skal udfylde i AGF ved siden af Thomas Hansen.

»Jeg begyndte karrieren som angriber, men de sidste halvandet år spillede jeg som forsvarsspiller i 2. bundesliga,« siger Ole Budtz.

Hastede med AGF

Angrebsevnerne er ikke helt lagt på hylden. I sidste uge var han på prøvetræningsophold i storklubben Rangers FC - som angriber. Ole Budtz fik lov til at træne med de af klubbens spillere, der ikke var med på træningslejr i Sydafrika.

»Det var stort. Rigtig stort. Det var nogle helt andre dimensioner. Der var alt, hvad man kunne ønske sig og mere til. Standarden var højere end i 1. division. Det var sjovt at få et indblik i den verden,« siger Ole Budtz.

Skotterne ville gerne beholde angriberen Ole Budtz i en uge mere, men han valgte i stedet at rejse til Danmark for at skrive under med AGF som forsvarsspiller.

»Jeg ville ikke sætte alt på en hest og håbe på en kontrakt med Rangers. Jeg turde ikke risikere at stå uden nogen som helst om en uge. Det hastede også med AGF, fordi turneringen begynder om 12 dage,« siger Ole Budtz.

Han er meget diplomatisk, når man spørger, hvor han helst vil spille på banen.

»Jeg vil gerne spille fodbold. Derfor spiller jeg, hvor træneren placerer mig,« siger Ole Budtz.

Det er ikke meningen, at AGF skal have flere spillere i denne sæson. Holdkortet er fyldt ud, med mindre den ene af de to målmand Steffen Rasmussen og Morten Hyldgaard bliver ramt af skader. Skulle det ske, så har klubben en polsk målmand i baghånden.

Han træner med hos AGF i denne uge. Kontakten af skaffet gennem AGF's målmandstræner Maciej Wasyniuk.

»Henrik Bundgaard er skadet, og hvis vi får en skade mere, så er vi meget sårbare. Det kan være, at der bliver brug for polakken,« siger Brian Steen Nielsen, der henviser til målmandstræneren for at få navnet på spilleren.

Det er den 24-årige Michak Chamera fra Warszawa-klubben Arka Gdynia. Der kan i yderste konsekvens blive brug for polakken allerede i træningskampen i aften mod FC Fredericia. Morten Hyldgaard er ukampdygtig på grund af en fiberskade.

mikkel.hemmer@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.