Hooliganplan modtages med jubel og buh-råb
Justitsministerens tiltag mod hooliganisme får blandede modtagelser på Christiansborg.
Justitsminister Morten Bødskov (S) og Dansk Boldspil-Union fremlagde onsdag en række initiativer, der skal rydde ud i den hooligan-uro, der har præget dansk fodbold de seneste år.
Det nye tiltag giver blandt andet politiet rettighed til at videregive flere oplysninger om karantæneramte fodboldtilskuere. Og politiet får også mulighed for at flytte kamptidspunkter, hvis de vurderer, at der er risiko for ballade.
Morten Bødskovs udspil får en varm modtagelse af regeringskollegerne fra SF.
- Jeg tror, at mange borgere ligesom mig er godt trætte af, at vi skal bruge politikroner på fodboldidioter, som ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, siger SF's retsordfører Karina Lorentzen i en pressemeddelelse.
- Det er supergodt, at politiet nu får flere redskaber til at slå ned på bøllerne samtidig med, at klubberne også lover at gøre mere for sikkerheden.
Manglende konsekvens
Hos oppositionspartiet Dansk Folkeparti mødes justitsministerens fodboldplan med mere skepsis. Den er for blødsøden, lyder det.
- På papiret er der en lang række tiltag, der kan være fornuftige i bekæmpelsen af hooligans, men handlingsplanen mangler konsekvens, siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup i en pressemeddelelse.
- Planen indeholder ingen planer om markant højere bøder eller straffe til danske hooligans, og så kan de mange elementer vise sig at være skønne spildte kræfter.
Farligt fyrværkeri
Peter Skaarup fremhæver desuden, at Morten Bødskov og DBU's plan mangler tiltag mod affyring af farligt fyrværkeri under fodboldkampe.
- Vi har set talrige eksempler på, hvordan for eksempel et romerlys er blevet kastet rundt på danske stadioner med farlige situationer til følge.
- Derfor undrer det mig gevaldigt, at justitsministeren helt ignorerer dette problem, siger Peter Skaarup.
Mere end 10 af initiativerne i fodboldplanen kræver lovgivningsændringer. Lovforslagene forventes fremsat til foråret.
Ritzau