Få danske EM-fans bekymrer ikke Rommedahl

Danmark taber kampen på lægterne mod Holland ved EM, men danskerne glæder sig alligevel over opbakningen.

Artiklens øverste billede

Når Danmark og Holland lørdag aften mødes ved fodbold-EM i ukrainske Kharkiv, så vil de danske fans være klart i undertal.

Men det er ligegyldigt, mener kantspiller Dennis Rommedahl, som svarer følgende på, at der måske kun dukker 1300 danske fans op.

- For os betyder 1300 fans en hel del. Det er da mange her i Kharkiv. Det er da i hvert fald mere end én, lyder det fra veteranen.

Nemmere for hollandske fans

Landstræner Morten Olsen vil heller ikke høre tale om, at danskernes store undertal på lægterne er noget negativt.

- Hør nu her, vi spiller på udebane. Holland spiller alle tre gruppekampe her i Kharkiv. Det er nemmere for deres fans. Det må vi ikke ikke glemme.

- For os er det vigtigste, at vi ved, at folk derhjemme sidder og støtter os. Det har vi på rygraden. Måske vejret er godt derhjemme, så folk laver grillmad og ser os spille. Det ved vi, at de vil gøre, siger landstræneren.

Tror på os selv

Selvom Morten Olsen kalder de hollandske viceverdensmestre for klar favorit i opgøret, så blomstrer Dennis Rommedahl af optimisme inden den første gruppekamp.

- Vi tror på os selv. Vi ved, hvad vi skal. Det er den opfattelse, vi har i truppen, og stemningen er helt i top, lyder det fra Rommedahl, der i mange år spillede i netop Holland - blandt andet for tophold som PSV Eindhoven og Ajax Amsterdam.

Den kommende Ajax-spiller Lasse Schöne glæder sig også til at komme i gang.

- Da vi landede i basecamp, tænkte vi på, at det er lige ved at være. Nu skal vi snart i gang. Vi vil bare gerne i gang nu, og vi er overbeviste om, at vi kan levere et godt resultat, siger han.

Kampen begynder klokken 18. Danmarks to næste gruppekampe mod Portugal og Tyskland spilles i den ukrainske by Lviv.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen