Hver 10. dansker tror på dansk EM-triumf

En meningsmåling lavet af Voxmeter for Ritzau viser, at næsten hver 10. dansker tror på dansk EM-triumf.

Artiklens øverste billede

Næsten hver 10. dansker - eller helt præcist ni procent - tror på, at det danske fodboldlandshold om en lille måned gentager triumfen fra 1992 og vinder EM-guldet.

Det viser en meningsmåling lavet af Voxmeter for Ritzau, hvor 1171 danskere er blevet spurgt om, hvordan det går Danmark ved EM-slutrunden i Polen og Ukraine, hvor danskerne er i dynamitpuljen med Holland, Portugal og Tyskland.

Tallet glæder landsholdets hurtige veterankant Dennis Rommedahl.

- Om det er reelt eller ej, ved jeg ikke, men det er et positivt billede, og det billede vi har kreeret gennem de resultater, vi har leveret gennem et længere stykke tid. Danskerne tror på os, som vi selv gør, siger Rommedahl.

17,5 procent af de adspurgte tror, at Danmark spiller sig videre fra gruppespillet og ryger ud i kvartfinalen, mens 6,4 procent tror på en dansk semifinaleplads, og så er der lige knap to procent af danskerne, som tror på en finaleplads.

Med tilværelsen i slutrundens på papiret klart sværeste gruppe er det ikke overraskende, at 27,5 procent tror på, at Danmark er færdig efter gruppespillet. De øvrige adspurgte svarede "ved ikke" til spørgsmålet.

Danmark møder i holdets første EM-kamp Holland lørdag klokken 18 i ukrainske Kharkiv.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen