Lampard: Chelsea-model kan give EM-succes

Det engelske fodboldlandshold kan få EM-succes, hvis holdet følger Chelsea-modellen.

Artiklens øverste billede

Selvom Frank Lampard er i overhængende fare for at gå glip af årets fodbold-EM på grund af en pludselig opstået skade, er midtbanespilleren frisk med gode råd til, hvordan England kan vinde medaljer.

Han henviser til succesopskriften fra sin klub Chelsea, som for nylig vandt Champions League.

- Når du har en trup med rigtigt gode spillere, så spiller træning og taktik selvfølgelig en rolle, men det var mandskabsbehandlingen i Chelsea, der gjorde den helt store forskel.

- Robbie (Roberto Di Matteo) tog spillerne til side, talte med dem og gav dem selvtillid. Han fik det bedste frem i dem. Hvis England kan gøre det samme som gruppe, så tror jeg, at vi har en stor chance, siger Frank Lampard.

Altid store forventninger

De hjemlige forventninger til det engelske fodboldlandshold er altid enorme, når det gælder EM og VM. Landets seneste og eneste triumf var i 1966, da England vandt VM-guld på hjemmebane.

Lampard måtte onsdag trække sig fra træningen i landsholdslejren, og en skanning torsdag skal afgøre, om han kommer med til EM i Polen og Ukraine.

Skaden sidder i låret, og den er under alle omstændigheder alvorlig nok til, at Liverpools Jordan Henderson, der er standby til EM-truppen, er blevet bedt om at holde sig klar af landstræner Roy Hodgson.

Frank Lampard var ellers blomstret op igen hos Chelsea efter en periode, hvor han var langt fra en fast startplads.

Managerskiftet fra André Villas-Boas til Roberto Di Matteo i starten af marts gjorde forskellen for Lampard.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen