Minister overvejer: Stop fodbold i to år

Den italienske premierminister Mario Monti går med tanker om at stoppe fodbold i et par år.

Artiklens øverste billede

De aktuelle skandaler med aftalt spil i italiensk fodbold har fået landets premierminister Mario Monti til at overveje drastiske tiltag.

På et møde tirsdag i EM-værtslandet Polen luftede den 69-årige politiker en idé om helt at lukke ned for professionel fodbold i hjemlandet for en længere periode.

- Vi må vurdere og evaluere om et totalt stop i to eller tre år ville være gunstigt. Det er ikke et formelt forslag fra myndighederne, men det er noget, vi må spørge os selv om, siger Mario Monti ifølge DPA.

Landsholdsspillere involveret

Italien har været ramt af flere større matchfixing-skandaler de seneste år, og kort før EM bredte problemerne sig til det italienske landshold.

Italiensk politi gennemførte mandag morgen en razzia i den italienske EM-lejr, hvor man særligt undersøgte forsvarsspilleren Domenico Criscitos værelse.

Med ransagningen fulgte en sigtelse for indblanding i aftalt spil, en sigtelse han deler med 18 andre spillere med en nutid eller fortid i topfodbold.

Det koster Criscito deltagelsen ved EM, selv om han nægter at have noget med matchfixing at gøre.

"Trist og rystende"

- Det er meget trist og rystende, når idrættens verden, som burde udtrykke de højeste værdier, i stedet viser sig at være et koncentrat af forkastelige ting, siger Monti.

- På det seneste har vi været vidner til skammelige episoder.

Landets fodboldforbund tager det hele lidt mindre alvorligt.

I hvert fald har vicepræsident Demetrio Albertini antydet, at de aktuelle skandaler kan være en fordel for Italien, som netop vandt VM i 2006, da en anden matchfixing-skandale ramte landet.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen