Stephan Andersen er klar til at stå ved EM

Stephan Andersen, der kun var regnet for at være reserve, er klar til en større rolle ved EM-slutrunden.

Artiklens øverste billede

Det er landstræner Morten Olsens beslutning, men Stephan Andersen er helt parat til at overtage rollen som Danmarks førstevalg ved næste måneds EM-slutrunde.

I hele foråret har den tidligere Brøndby-keeper været fast mand hos franske Evian, og det giver ham en lille fordel i forhold til de øvrige målmænd, der ikke har spillet lige så meget.

- Det betyder en hel del. Jeg føler mig i hvert fald klar.

- Nu ved jeg ikke, hvordan de andre har det, men hvis man har været skadet op til EM eller ikke spillet en masse kampe, så kan der snige sig noget usikkerhed og tvivl ind.

- Jeg kan kun tale for mig selv. Jeg føler mig klar, og jeg ved, jeg kan levere varen, siger Stephan Andersen.

Afklaret om EM-chance

I lørdagens 1-3-nederlag til Brasilien fik Stephan Andersen chancen ved stillingen 0-2 i midten af første halvleg, da Thomas Sørensen måtte udgå med en rygskade.

- Det er altid lidt hektisk, når man skal ind, og det ikke er planlagt. Men når man sidder på bænken, er det en af de ting, der kan forekomme, og det skal jeg være opmærksom på.

- Så jeg var faktisk rimeligt afklaret, siger Stephan Andersen om situationen, der kan blive hans EM-chance.

- Jeg tænkte, at jeg skulle ind og gøre det så godt som muligt. Når der bliver brug for en, så vil man selvfølgelig give alt, hvad man kan for at vise, man er god nok, forklarer han.

Stiller sig afventende

Endnu slår Stephan Andersen koldt vand i blodet, og han regner ikke med noget.

- Det kommer meget an på, hvordan det går med Thomas. Vi håber selvfølgelig alle sammen, at det ikke er så slemt med Thomas, og at han bliver hurtigt klar.

- Men vi stiler alle sammen efter at komme så højt op i hierarkiet som muligt. Jeg tror ikke, der nogle af os, der stiller sig tilfreds med at være nummer to eller tre.

- Vi prøver alle sammen at presse hinanden, og så må vi se, hvad det ender med, siger Stephan Andersen.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen