Danmark fører indbyrdes mod samba-drengene

Tre gange har Danmark og Brasilien mødtes på fodboldbanen, og to af gangene har danskerne faktisk vundet.

Artiklens øverste billede
Den første kamp fandt sted ved OL i 1972, hvor Danmark vandt 3-2, blandt andet takket være to scoringer fra Allan Simonsen. Arkivfoto: Morten Langkilde

Når Danmark og Brasilien i eftermiddag klokken 15.30 tørner sammen i en for danskerne EM-testkamp i Hamburg, er det fjerde gang, at nationerne mødes på en fodboldbane.

Det seneste møde fandt sted i 1998, hvor holdene leverede en ganske underholdende VM-kvartfinale ved slutrunden i Frankrig.

De brasilianske samba-drenge sejrede med 3-2 ved den lejlighed, men ser man bort fra den sejr, så er det måske lidt overraskende Danmark, der har overtaget i indbyrdes kampe.

Blæst ud af banen

For de to første kampe vandt danskerne. Den første kamp fandt sted ved OL i 1972, hvor Danmark vandt 3-2, blandt andet takket være to scoringer fra Allan Simonsen.

Mange kan sikkert huske det andet opgør i 1989, hvor brasilianerne gæstede Idrætsparken i København i forbindelse med Dansk Boldspil-Unions 100 års jubilæum og blev blæst ud af banen med hele 4-0.

Den nuværende danske landstræner og daværende anfører, Morten Olsen, scorede til 1-0, mens Michael Laudrup gjorde det til 2-0 og 3-0, inden Lars Olsen rundede af til 4-0.

Ved VM i 1998 bragte Martin Jørgensen tidligt danskerne foran 1-0, inden de brasilianske superstjerner Bebeto og Rivaldo nettede til 1-1 og 2-1 for Brasilien.

Brian Laudrup skabte igen dansk glæde med 2-2-målet kort efter pausen, men Rivaldo var den dag lidt for god til Peter Schmeichel i det danske mål, og på et langskud slukkede den tidligere FC Barcelona-profil de danske VM-drømme efter en times spil.

Efter dagens kamp mod Brasilien har Danmark endnu en testkamp inden EM, der spilles i Polen og Ukraine. Det er mod Australien i Parken 2. juni.

Holland er danskernes første EM-modstander 9. juni.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen