Pokaltriumf for FCK

Med holdet tre største profiler på bænken vandt FC København pokalfinalen med 1-0 over Horsens.

Artiklens øverste billede
Claudemir blev matchvinder, da FCK vandt pokalmesterskabet. Foto: Gregers Tycho

Det var noget nær den perfekte pokalsejr, FC København vandt torsdag aften.

Klubben kan være rygende ligeglad med, at holdet slet ikke imponerede i 1-0 sejren over Horsens.

At de offensive idéer i lange perioder var ikke-eksisterende.

De tre nøglespillere Dame N’Doye, Christian Bolaños og Johan Wiland blev sparet, og alligevel vandt FC København i ordinær tid.

Ramte overliggeren

Horsens havde fortjent en udligning på baggrund af spillet i kampens sidste halve time, hvor holdet blandt andet ramte overliggeren.

Synd for byen Horsens, der havde fragtet det halve af dens indbyggere til hovedstaden. For den stedvante københavner var det således en underlig fornemmelse at gå rundt i området omkring stadionet før pokalfinalen.

I Fælledparken blev der konstant sunget ”de gule, de gule.” Overalt var der tyk, østjysk dialekt, og den lettere primitive sang fortsatte gennem røg og nationalmelodi, da de to hold var kommet på banen i Parken.

Halvdelen af en mellemstor, jysk provinsby var med andre ord rykket til hovedstaden, og de var tændte.

Mange på bænken

På banen havde Horsens alle tiders mulighed for at gribe tilhængernes tænding og omsætte den til dominans i kampen. For at kunne vinde mesterskabet på onsdag havde FCK-træner Carsten V. Jensen jo bænket en række profiler. Især de offensive.

Horsens-holdet forsøgte da også at gribe tilhængernes opbakning, men flere af spillerne virkede totalt overtændte i kampens indledning. Kropssproget var febrilsk, og fejlene mange.

Kvaliteten frem ad banen var ikke til stede, og jyderne leverede offensivt en pinlig første halvleg. Det hjalp dog på Horsens’ chancer, at FC København bestemt heller ikke imponerede.

Sejlede i mål

Med holdets to offensive profiler på bænken var det svært at se, hvem som skulle skabe de afgørende øjeblikke hos FC København. Svaret var ingen. Mesterholdet har dog sin spillestil og kultur, og derfor vil et altid dominere en kamp i Parken mod et andet dansk hold.

Ad den vej fik holdet mere end en håndfuld hjørnespark og frispark i nærheden af Horsens’ straffesparksfelt, og bedst som man var ved at blive frustreret over, at 1. halvleg ikke var en pokalfinale værdig, scorede FC København. Efter et af hjørnesparkene havnede bolden hos Claudemir.

Hans gode skud ramte en Horsens-spiller og så sejlede bolden i mål. Målmand Frederik Rønnow havde ikke en chance for at gøre noget ved brasilianerens afslutning.

Manglende mod

I pausen måtte Horsens’ spillere have været noget så skuffede over sig selv. 1. halvleg var næsten et svigt over for hele den endetribune i Parken, som var fuld af forventningsfulde østjyder. Ikke så meget fordi Horsens-spillerne ikke havde kunnet dominere FC Københavns reserver, men fordi de ikke havde haft modet til at forsøge.

Det blev bedre efter pausen. Horsens turde mere, og tre-fire mand begyndte at lave dybdeløb. En totalt anonym Ken Fagerberg blev udskiftet med André Bjerregaard, og det gav noget energi, men FC Københavns stopperpar Mathias ’Zanka’ Jørgensen og Kris Stadsgaard spillede solidt.

Horsens satsede

Nu skete der dog noget i kampen. Horsens satsede, og det gav store kontrachancer til FC København. Pape Pate Diouf havde spillet en skidt kamp, og den blev ikke bedre, da han halvflugtede over et tomt mål efter en times spil. Få minutter senere driblede en dårligt spillende Mostafa Abdellaoue en god mulighed ud i ingenting

På trods af det mere offensive spil, skulle der dog gå længe, før Horsens fik sin første, store målchance. Helt præcist 71 minutter.

Et frisparksindlæg havnede ad omveje hos Lasse Kryger, som flugtede bolden over mål. Minuttet senere var André Bjerregaard helt fri i straffesparksfeltet, men han ramte ikke bolden rigtigt.

Panik på bænken

Pludselig sværmede Horsens-spillerne om FC Københavns straffesparksfelt, og ved et spilstop sprintede landsholdsbacken Lars Jacobsen ud til træner Carsten V. Jensen på sidelinjen for at brokke sig over et eller andet. Det kunne sagtens være, at det havde været en nitte for FCK at indskifte Thomas Kristensen og sende Claudemir ud på højrekanten.

Brasilianeren dækkede helt skidt op i den periode af kampen. Der var panik på FC Københavns bænk, for tingene spillede slet ikke for mesterholdet i den fase af kampen, og man ventede blot på målet til Horsens.

André Bjerregaard ramte undersiden af overliggeren fra en helt fri position i straffesparksfeltet, men det var tætteste Horsens kom på udligningen.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.