Stoke avancerer i Europa uden Sørensen

Stoke sikrede sig med et sent mål mod Dynamo Kiev en plads i 1/16-finalerne. Lazio må vente lidt endnu.

Artiklens øverste billede

Stoke var tæt på at skulle ud i en afgørende finale mod tyrkiske Besiktas i den sidste spillerunde af Europa League-gruppespillet, men et sent mål sikrede Stoke uafgjort 1-1 hjemme mod ukrainske Dynamo Kiev.

Dermed er englænderne sikre på at være med, når der til foråret spilles 1/16-finaler i Europa League.

Kenwyne Jones scorede det meget afgørende Stoke-mål knap 10 minutter før tid. Inden da havde Matthew Upson bragt Dynamo Kiev foran på et selvmål.

Thomas Sørensen var ikke med i Stoke-målet, som i stedet blev vogtet af Asmir Begovic.

Tidligere på sæsonen har Sørensen været fast mand i Stokes pokal- og Europa League-kampe, men den danske landsholdsmålmand spiller nu fast i Premier League, og derfor får Begovic lov til at stå i de andre turneringer.

Tyske Schalke 04 sikrede sig ligeledes en plads i 1/16-finalerne, da holdet på hjemmebane i Gelsenkirchen med en smule besvær slog rumænske Steaua Bukarest 2-1.

Spanske Raul scorede Schalkes sejrsmål, og den 34-årige tidligere Real Madrid-angriber scorede dermed sit 74. mål i europæisk klubfodbold.

Sporting Lissabon er også klar til næste runde i Europa League efter en sikker 2-0-sejr over schweiziske FC Zurich i gruppe D.

Til gengæld må italienske Lazio vente til sidste spillerunde for at få sin Europa League-skæbne afgjort. Romerne formåede kun at spille uafgjort 0-0 ude mod rumænske FC Vaslui, og begge hold kæmper med seks point om andenpladsen i gruppe D.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen