Fodboldtossen: "Jeg har afvist tossede tilbud"

Der har været masser af vilde tilbud til fodboldtossen, som løb ind på banen mod Sverige.

Artiklens øverste billede
Baneløberen benægter hårdnakket at have tjent penge på de tilbud, der ellers har været nok af. Arkivfoto: Lars Krabbe

Dansk Boldspil-Union (DBU) kræver 2,2 millioner kroner i erstatning fra den baneløber, som i 2007 spolerede Danmarks landskamp mod Sverige.

Det gør DBU blandt andet med påstande om, at baneløberen - også kendt som fodboldtossen - har tjent penge på episoden. Men den påstand afviser baneløberen.

- Jeg har fået masser af tilbud, som har indeholdt en hel del penge. Men jeg har sagt nej til alt. Jeg har aldrig modtaget penge for min historie, siger han til sporten.dk.

DBU påstår ellers, at kilder har fortalt unionen, at baneløberen har modtaget penge for at at ytre sig offentligt om sagen.

Baneløberen benægter dog hårdnakket at have tjent penge på de tilbud, der ellers har været nok af.

- Jeg har fået nogle lidt sjove tilbud. Blandt andet blev jeg kontaktet af et pladeselskab, der tilbød, at jeg kunne indspille en sang. Det behøvede ikke engang at være mig, der sang. Overskuddet skulle gå til erstatningen til DBU.

- Jeg blev tilbudt 100.000 kroner for at stille op til en reklamefilm fra et svensk reklameselskab. Det var en reklamekampagne for EM 2008, siger han.

Få dækket flytteomkostninger

Også da sagen var på sit højeste i sommeren 2007 vrimlede det med tilbud fra medier, der ville have historien om den tossede baneløber.

- Den svenske avis Aftonbladet tilbød mig penge. De tilbød mig et grundbeløb på 10.000 kroner, og det grundbeløb ville vokse, desto mere interessant den historie, jeg fortalte, blev. Det sagde jeg nej til.

- En anden svensk avis tilbød mig og min kæreste at flyve os væk dengang, det hele skete. De ville stå for hotel og fly og det hele. Det sagde vi også nej til.

- Vi er af en avis også blevet tilbudt at få dækket vores flytteomkostninger som modydelse til et interview, lyder det fra baneløberen.

En enkelt gang har et tv-hold lavet en udsendelse om ham. Det var Kanal 5 i september 2007. Her fik baneløberen dækket sine omkostninger.

- Jeg var i Danmark tre gange for at lave det program, så de omkostninger fik jeg dækket. Og så skulle jeg på et tidspunkt afstå fra mit arbejde i en uge, hvilket jeg fik dækket som tabt arbejdsfortjeneste. Ellers var der ingen penge i den aftale, jeg lavede med dem, bedyrer han.

Der falder dom i sagen 10. januar.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen