Fifa-præsident undskylder udtalelser

Sepp Blatter undskylder sine udtalelser om racisme, men nægter at gå af som præsident.

Artiklens øverste billede

Racisme findes ikke på fodboldbanen og hvis en spiller føler, at han har været udsat for racistiske udtalelser, bør det kunne klares med et håndtryk efter kampen.

Nogenlunde sådan lød budskabet fra den 75-årige Fifa-præsident Sepp Blatter, da han tidligere på ugen blev interviewet af den amerikanske tv-station, CNN.

En sand mediestorm har efterfølgende ramt præsidenten, der er kendt for flere andre kontroversielle udtalelser, og det har fået ham til at undskylde sine ord.

I et interview til den engelske tv-station BBC, fortæller han, at han er ked, at han har fornærmet nogen med sine udtalelser, og at han fortryder brugen af nogle uheldige ord.

"Når du har gjort noget, som ikke var fuldstændig korrekt, så kan jeg kun sige, at jeg undskylder over for de mennesker, der er påvirket af mine udtalelser," siger Sepp Blatter til BBC.

Krav om tilbagetrædelse

Især i England har kritikken af Fifa-præsidentens udtalelser vakt røre, og der har lydt krav om at, han bør træde tilbage fra sin post. Det har hovedpersonen dog ingen planer om.

"Jeg kan ikke gå af. Hvorfor skulle jeg det? At træde tilbage nu ville være fuldstændig unfair, og det ville stride mod min fighter-vilje, min karakter og min energi," siger han og understreger, at kampen mod racisme fortsat er et vigtigt område for Fifa.

LÆS OGSÅ: Ferdinand: Du ved ingenting, Blatter

LÆS OGSÅ: Spillerforeningen: Blatter har et problem

LÆS OGSÅ: Blatter bør gå efter racismeudtalelser

LÆS OGSÅ: FIFA: Der er ingen racisme på banen

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen