Blatter bør gå efter racismeudtalelser

FIFA-præsidenten beskyldes for at negligere racisme på fodboldbanen og opfordres til at træde tilbage.

Artiklens øverste billede

Fifa-præsident Sepp Blatter har sat sindene i kog i Storbritannien, efter at han har udtalt, at racistiske ordvekslinger under fodboldkampe bør kunne klares med et håndtryk efter slutfløjt.

Flere kritikere mener, at hans holdning er useriøs og underkender problemet. Blatter mener selv, at han er blevet misforstået.

Den britiske fodboldkommentator Chris Kamara fra Sky Sports opfordrer 75-årige Blatter til at stoppe i det internationale fodboldforbund.

- Nok er nok. Han må væk. Han er trådt over grænsen denne gang og må komme med en opsigelse, siger Kamara.

- Han har aldrig været i en situation, hvor han er blevet udsat for problemer på grund af sin hudfarve.

- Jeg er ambassadør for "Giv Racismen Det Røde Kort"-kampagnen, og jeg mener, at han skulle sige: "Lad os få det ud af spillet på verdensplan, så fodbolden er ren", siger Kamara.

Sager i engelsk fodbold

Engelsk fodbold har lige nu flere racismesager kørende. Chelseas John Terry er under beskyldning for en racistisk bemærkning over for Queens Park Rangers-spilleren Anton Ferdinand.

Det samme er tilfældet for Liverpool-angriberen Luiz Suarez, der har en sag kørende ved det engelske fodboldforbund, FA, for racisme mod Manchester Uniteds Patrice Evra.

Fodboldkommentator Chris Kamara mener, at Sepp Blatter med sin udtalelse viser, at han er for langt væk fra virkeligheden.

- Gang på gang lader det ikke til, at han tænker over, hvad han siger. Han har ikke den fjerneste idé om, hvad der foregår til dagligt. Hvis han havde, ville han ikke udtrykke sig sådan, mener fodboldkommentatoren.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen