VM bliver for natugler

Du kan godt begynde at hvile ud, hvis du har planer om at se VM i Brasilien i 2014 på tv.

Artiklens øverste billede
Du kan godt vænne dig til at se tv fra sengekanten, hvis du vil se alle kampe fra VM i 2014. Arkivfoto: Nicolai Lorenzen

VM i Brasilien bliver lidt af et planlægningsarbejde for fodboldfans i Europa. Både hvis du har tænkt dig at tage til Sydamerika for at se kampene, men så sandelig også hvis du er den magelige type, der er til lænestolsfodbold.

Fifa har besluttet, at kampene i gruppespillet får kick off på fire tidspunkter i løbet af en dag. Kl. 18, 21, 24 og 03 dansk tid. (Brasilien er mellem fem og seks timer efter Danmark, sommertid/vintertid indberegnet).

Det bliver en anelse bedre i knockout-fasen, da kampene her med kick off senest kl. 22.

Finale kl. 21

Finalen - der spilles på Maracana i Rio de Janerio - spilles kl. 21 dansk tid.

De trælse tidspunkter kan naturligvis afhjælpes ved at pakke klaphatten i kufferten og tage til Brasilien, men så skal man forberede sig på at blive god ven med brasilanske lufthavne.

Skulle Danmark kvalificere sig og f.eks havne i gruppe A, så spilles åbningsmatchen i Sao Paolo, den næste i Manaus 3.200 kilometer væk, og man slutter af i Recife 5.700 frequent flyer kilometer væk

"Holdene vil rejse rundt, så værtsbyerne får besøg af alle hold, og du kan have de bedste, seedede hold i alle byer," har Fifa-generalsekretær Jerome Valcke sagt til PA.

Begrundelse for at sende holdene på lange rejser er, at den sydlige del af Brasilien er væsentligt koldere end den nordlige del, og at man derfor ikke vil give et hold fordel ved at spille alle kampe i samme (kølige) region.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen