Skal Eriksen erstatte Xavi?

FC Barcelona vil angiveligt forsøge at få en forkøbsaftale med Christian Eriksens klub, Ajax.

Artiklens øverste billede

Skal man tro rygterne, er de europæiske storklubber vilde efter at skrive kontrakt med det danske stortalent Christian Eriksen.

Senest har det været fremme, at engelske klubber som Manchester City og Chelsea vil betale op mod 260 mio. kr. for den 19-årige spiller.

Og nu melder endnu en klub sig ind i kampen om den hurtige midtbanespiller. Ifølge Sporten.dk vil FC Barcelona forsøge at få en forkøbsret i stand med Ajax, så klubben i 2013 kan hente Christian Eriksen.

I 2013 vil Barcelonas offensive midtbanespiller Iniesta være 29 år gammel, mens Xavi vil have nået en alder på 33 år, og derfor er Barcelona nu begyndt at kigge efter nye, unge talenter, der har potentiale nok til at erstatte de to stamspillere.

Christian Eriksen har længe været i klubbens søgelys, og Barcelona var også blandt de storklubber, der i 2008 tilbød den unge spiller at komme på prøvetræning. Dengang valgte Eriksen i stedet Ajax.

Drømmer om Barcelona

Ifølge Sporten.dk er Barcelonas sportsdirektør Andoni Zubizaretta nu blevet anbefalet Eriksen af sin førende scout. Samtidig mener et spansk medie at vide, at den hollandske legende Johan Cruyff skulle have ringet til sportsdirektøren for at gøre opmærksom på Eriksens talent.

Selv siger Eriksen, at han drømmer om at komme til Barcelona i fremtiden, men understreger, at han ikke kan udtale sig om tilbud, som han ikke selv har hørt om.

Om Ajax overhovedet er interesseret i at være låst til at sælge Eriksen til Barcelona vides ikke, men ifølge Sporten.dk vil den spanske sportsdirektør nu tage kontakt til Ajax-ledelsen, så en aftale eventuelt kan sikres inden vinterens transfervindue, hvor det forventes, at flere storklubber vil byde store summer for den danske landsholdsprofil.

LÆS OGSÅ: 260 mio. for Christian Eriksen?

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen