Forbund vil have Fifa-valg udskudt

Det britiske fodboldforbund og antikorruptionsorganisation opfordrer Fifa til at udskyde valg.

Artiklens øverste billede
Fifa bør udskyde valget og dermed give modkandidater til Sepp Blatter mulighed for at komme på banen. Foto: AP

Et par prominente aktører blander sig nu i diskussionen om, hvorvidt onsdagens præsidentvalg i Fifa bør gennemføres oven på korruptionsskandalen i forbundet.

En af dem er det engelske fodboldforbund, FA. Det mener, at valget bør udskydes, så eventuelle modkandidater til præsident Sepp Blatter har mulighed for at melde sig.

- Det har været en meget skadelige tid for Fifas omdømme og derfor også for fodbolden som helhed, siger formanden for FA, David Bernstein.

Blatter er den eneste kandidat til posten, efter at hans konkurrent, Mohamed Bin Hammam, søndag blev suspenderet som følge af korruptionsanklager.

Positive skridt

FA mener desuden, at en "uafhængig og ekstern part" bør blive engageret. Den skal komme med forslag til, hvordan beslutningsprocesserne i Fifa kan reformeres.

- For at øge tilliden til den måde, spillet bliver styret i den absolutte top, mener vi, at disse forslag udgør positive skridt fremadrettet, lyder det sammenfattende fra FA-formanden David Bernstein, der opfordrer andre fodboldforbund til at støtte op om forbundets udmelding.

Støtte får det engelske fodboldforbund i hvert fald fra den anerkendte antikorruptionsorganisation Transparency International.

- De skulle udskyde valget, bruge noget tid på virkelig at få ryddet op i alting og så afholde et nyt valg, siger Sylvia Schenk, der er sportsrådgiver i organisationen.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen