Blatter: Vi klarer problemerne i familien

Præsidenten for det internationale fodboldforbund, Sepp Blatter, lover oprydning i Fifa - men internt.

Artiklens øverste billede

Den intense uge op til præsidentvalget i det internationale fodboldforbund (Fifa) er endt i suspendering af Fifa-medlemmer og sager om bestikkelse frem for fredelig snak om politiske mærkesager.

Og det passer den siddende præsident Sepp Blatter meget dårligt.

- Fodbolden er ikke i krise. Fodbolden har nogle problemer, og dem ordner vi internt i vores familie, siger Sepp Blatter.

Dermed valgte den schweiziske Fifa-præsident at fokusere på problemløsning bag lukkede døre, og det er netop det, kommentatorer har påpeget som meget kritisabelt ved den nuværende ledelse i fodboldforbundet.

Sepp Blatter var da også i stærk modvind på sit pressemøde i Zurich mandag, hvor de fremmødte journalister havde svært ved at få klare svar fra schweizeren.

På onsdag den 1. juni er der præsidentvalg i Fifa, og her kan Blatter se frem til at blive genvalgt, da hans modkandidat Mohamed Bin Hammam søndag valgte at trække sit kandidatur.

Den 62-årige qatarer har været suspenderet siden søndag på grund af mistanke om korruption.

Mandag gik det som en rygtehistorie, at Fifa har modtaget bestikkelse fra Qatar og Rusland i forbindelse med uddeling af VM-værtsskaberne i 2018 og 2022, men det afviste Blatter på mødet.

- VM i 2018 har ikke været berørt af det, og det samme gælder VM i Qatar i 2022, sagde Sepp Blatter.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen