Lawan sikrede FCN's overlevelse i Brøndby

Med en sen udligning til 1-1 mod Brøndby er FC Nordsjælland sikre på at blive i Superligaen.

Artiklens øverste billede
Rawez Lawan sørgede for, at FC Nordsjælland også er i Superligaen i næste sæson. Foto: Polfoto

Rawez Lawan sørgede for, at FC Nordsjælland også er i Superligaen i næste sæson, da nordsjællænderne onsdag fik 1-1 på Brøndby Stadion.

Med fem minutter tilbage af opgøret headede svenskeren udligningen i mål, efter at Clarence Goodson havde givet Brøndby en føring efter 10 minutter.

Det uafgjorte resultat betyder, at FC Nordsjællands nyslåede pokalvindere er helt ude af nedrykningsspillet inden sidste spillerunde, der bliver afviklet i weekenden.

Der var nu ikke meget, der tydede på, at Lawan og holdkammeraterne skulle have point med fra besøget på den storkøbenhavnske vestegn.

Offervilje

Det var nemlig ikke til at se, at gæsterne kom med masser af selvtillid efter to friske Superliga-sejre og en triumf i pokalturneringen.

Clarence Goodsons tidlige føringsmål, der faldt efter et hjørnespark, som Nicolaj Agger forlængede til den amerikanske midterforsvarer, betød, at Brøndby kunne fokusere på at lukke ned for gæsternes offensiv.

Derudover var Brøndby mere offervillige end modstanderne, og der var meget mere drev over værternes angreb. Det udmøntede sig nu ikke i de store chancer, selv om både Mathias Gehrt, Jan Frederiksen og Jan Kristiansen fik en god mulighed hver.

De ellers så offensive nordsjællændere begyndte først at sværme om Brøndbys mål i slutfasen, hvor Morten Nordstrand blev sendt på banen. Det var også ham, der stod bag FC Nordsjællands udligning.

Nordstrand trykkede et skud mod Brøndbys mål, og da målmand Stephan Andersen blot kunne blokere skuddet, stod evigt farlige Rawaz Lawan klar.

Det uafgjorte resultat betyder, at Brøndby ikke længere kan nå Superligaens sølvmedaljer. De går til OB, mens Brøndby og FC Midtjylland kæmper om bronzemedaljerne.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen