Bordinggaard vil have Kjær med til EM

Wolfsburg siger nej til at lade Simon Kjær deltage ved U/21-EM. Men det vil U/21-landstræneren ikke finde sig.

Artiklens øverste billede

Wolfsburgs Simon Kjær får masser af opbakning i sine bestræbelser på at komme med til U/21-EM, der begynder om små tre uger.

Forsvarsspillerens tyske arbejdsgiver ser helst, at Kjær bliver væk. Men det gør han ikke, hvis det står til U/21-landstræner Keld Bordinggaard.

- Vi hjælper ham. Det er et stort ønske for spilleren at deltage. Og det er et stort ønske for os, at han er med, siger Bordinggaard.

- Vi har løbende haft en dialog med Wolfsburg, og Morten Olsen har arbejdet hårdt på at støtte Simon i den dialog, forklarer U/21-landstræneren.

Bordinggaard har ikke megen forståelse for de klubber, der ikke ønsker at se deres talenter deltage ved slutrunden i Danmark.

- Det er lidt blevet en vedtaget sandhed, når vi snakker U/21-EM, at det er karrieretruende at deltage i den slutrunde. Det har jeg meget lidt forståelse for, siger han.

- Jeg mener nærmere, at spillerne kan få et fysisk eller mentalt boost ved at deltage fremfor, at de bliver slidt ned, forklarer Bordinggaard.

Mandag skar han sin bruttotrup ned fra 40 til 27 spillere. Inden 1. juni skal yderligere fire spillere sorteres fra.

Ud over Kjær rummer det foreløbige EM-hold navne som Christian Eriksen fra Ajax og Brøndbys Daniel Wass. Derudover er Juventus' højre back Frederik Sørensen samt Ajax' venstre back Nicolai Boilesen kommet med på nogle af de sidste mandater.

- Når man har med talenter at gøre, så skal nogle af dem bare have chancen for at slå til, og så gør de det. Det er Boilesen lige nu det bedste eksempel på, siger Keld Bordinggaard.

- Frederik Sørensen er en af de spillere, som vi godt vidste havde et potentiale, men vi er alligevel blevet overrasket over, at han så hurtigt er trådt ind på den store scene og slår til i Juventus, siger landstræneren.

Danmark møder Schweiz, Hviderusland og Island i gruppespillet ved EM-slutrunden, der begynder den 11. juni.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen