Hans Brun: Bliv hjemme, A-spillere

Hans Brun Larsen mener, det går ud over A-landsholdet, at Simon Kjær og Christian Eriksen skal spille U/21-EM.

Artiklens øverste billede
Nicklas Bendtner er den eneste af Christian Eriksen, Simon Kjær og ham sig selv, der har truffet den rigtige beslutning; at blive hjemme. Arkivfoto: Polfoto.

Tidligere ungdomslandstræner Hans Brun Larsen mener, det kan skade det danske A-landshold, at Simon Kjær og Christian Eriksen deltager i næste måneds U/21-EM.

"Det er ikke nødvendigvis godt for vores A-landshold, at de er med," siger Hans Brun Larsen.

Klog Bendtner-valg

Modsat Kjær og Eriksen har Nicklas Bendtner meldt fra til slutrunden, og det respekterer Hans Brun Larsen

"Bendtner har truffet det klokkeklare og mest rigtige valg af de tre," mener han.

"Jeg har svært ved at se, at Bendtner, Eriksen og Kjær skal spille med på U21. De er etablerede A-landsholdsspillere, og alle ved, hvad de står for, når de viser sig på højeste niveau."

"Etablerede A-landsholdsspillere skal ikke spille for U/21-holdet. U21 er et udviklingshold, hvor spillerne udvikler sig frem mod A-landsholdet. Og så skal kræfterne derefter bruges på A-landsholdet," fastholder Hans Brun Larsen.

Kan ødelægge sæson

Det vækker bekymring hos Hans Brun Larsen, at Christian Eriksen sidste år skulle bruge lang tid til at nå tilbage til topformen, efter Ajax-spilleren havde deltaget i VM i Sydafrika.

"Kjær og Eriksen får store roller på U21-holdet i flere uger, og det hiver kræfter ud - specielt hos Eriksen. Jeg vil påstå, at sidste sommers VM-slutrunde ødelagde hele hans efterårssæson, fordi han ikke fik restitueret nok mellem sæsonerne," pointerer Hans Brun Larsen.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen