Sjov i Søhøjlandet

Silkeborg sikrede sig definitivt med sejr på 4-3 over AaB i underholdende Bededags-kamp.

Artiklens øverste billede

På forhånd snakkede de mest nedrykningsrisiko i både Silkeborg og Aalborg til trods for, at fredagens tidlige opgør i Silkeborg var en lille finale om femtepladsen, der kan ende med at give adgang til Europa.

Og måske var det den europæiske mulighed, der alligevel poppede op i spillernes bevidsthed, da først kampen gik i gang. I hvert fald var alt om defensive dyder og satsning på sikring bagude glemt, og dermed fik de 5.097 tilskuere på en lun og solrig St. Bededag forrygende underholdning med masser af mål og action i felterne.

Favorit til Europa League

Med sejren på 4-3 sikrede Silkeborg sig ikke bare definitivt endnu en sæson i den bedste række. Troels Bechs mandskab er også med to runder igen favorit til den femteplads, der kan ende med at give adgang til Europa League, hvis FC Midtjylland vinder pokalfinalen på søndag i Parken.

Særligt 1. halvleg var et overflødighedshorn i fodboldlækkerier – og forsvarsfadæser. Kaykes mål til nordjysk 2-1 føring indkapslede 1. halvlegs begivenheder. Thorbjørn Holst fumlede ved baglinjen, så han mistede bolden til Chris Rolfe, der kvikt spillede den skråt bagud, så brasilianske Kayke kunne danse samba i Søhøjlandet med en genialitet af en hæl-scoring.

Silkeborg reagerede dog kvikt – sendte venstre back Christopher Poulsen op i en fremskudt position på midtbanen og tiltvang sig dermed initiativet.

Resultatet udeblev ikke. Et rystende usikkert centralt AaB-forsvar lod sig overliste, først af Martin Ørnskovs frispilnings-vip til Frank Hansen, dernæst lige før pausen af Christian Holsts flade aflevering til Christopher Poulsen ved bageste stolpe.

4-2-føring

Efter pausen fortsatte Silkeborg sin dominans til trods for at AaB havde desperat brug for mindst et point i kampen for definitiv redning. Derfor var det en logisk konsekvens, at Christian Holst kunne gøre det til 4-2.

Det fik omsider AaB til at blusse op. Reduceringen til 4-3 gav 10 intense afslutningsminutter med AaB, der pressede på, mens Silkeborg lurede på kontrachancer. Det blev dog ved 4-3 på trods af tilbud i begge ender, og det skete til de fleste af de godt 5.000 tilskueres taktfaste begejstring.

Nu venter et par nervepirrende kampe nordjyderne, når Sønderjyske er næste modstander i Aalborg inden sæsonens sluttes af i Parken mod mestrene fra FC København.

LÆS OGSÅ: AaB: Vi er indstillet på at kæmpe

LÆS OGSÅ: En speciel kamp for Risgård

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen