Randers har råd til at rykke ned

Skulle det ende med Superliga-exit, er der ingen økonomisk fare for Randers.

Artiklens øverste billede
Randers FC blev stiftet i 2003, og allerede i 2003/04 blev det til oprykning til Superligaen. Foto: Anders Brohus

Randers FC tabte i weekenden til OB og hænger dermed fortsat fast i nedrykningsdramaet i Superligaen. Klubben står over for to udekampe mod henholdsvis FC Nordsjælland og FC Midtjylland, inden sæsonen rundes af med en hjemmekamp mod EfB.I FC Nordsjælland afslørede klubbens ejer Allan K Pedersen, at en nedrykning kan resultere i, at klubbens eksistens bliver truet som følge den kæmpe tabte fortjeneste, som kommer i form af manglende Tv-indtægter og dalende tilskuertal.I Randers FC er situationen på ingen måde den samme."VI har gennem alle årene i vores forholdsvis korte levetid sørget for at have en sund økonomi, og det er også tilfældet nu. Derfor er vi rigtigt godt rustet til en nedrykning, hvis det skulle ske," siger Randers-formand Svend Lynge Jørgensen til tipsbladet.dk.

"Der er ingen tvivl om, at en nedrykning til 1. division vil være noget lort, og at det vil kunne mærkes, men vi er på ingen måder truet på økonomien. Vi har endnu ikke besluttet, hvordan et budget skal se ud, hvis vi rykker ned. Men der er ingen tvivl om, at hvis vi vil, er der ingen problemer i at fastholde det sportslige setup, som vi har i dag. Vi har pengene til at bevare truppen, som den ser ud lige nu," lyder det fra formanden.

Stabil sponsorkreds

Han slår også fast, at der er stor opbakning til klubben på sponsorsiden."Vi har en overordentlig stabil sponsorkreds, og her tænker jeg meget på de større sponsorer i klubben. Ud over det føler jeg, at der er stor opbakning til klubben - også hvis det skulle ende med en nedrykning," siger Svend Lynge Jørgensen."Selvfølgelig vil en nedrykning komme til at koste i form af manglende tv-penge og nedgang i tilskuertallet, men omvendt kan der være andre parametre, hvor der vil kunne findes besparringer.Her tænker jeg på spillerlønninger, bonusordninger og sikkert også det setup, der er omkring kampafviklinger," lyder det fra formanden, der dog understreger, at det kun er hos nogle spillere, at der vil blive tale om en lønnedgang som følge detaljer i kontrakten.

Overskud i årsrapport

Formanden afslører, at klubbens kommende årsrapport vil indeholde et særdeles pænt og stort million-overskud, egenkapitalen er sund og likviditeten det samme.Randers FC blev stiftet i 2003, og allerede i 2003/04 blev det til oprykning til Superligaen, men opholdet blev i første omgang kort, da den første sæson resulterede i nedrykning. Allerede sæsonen efter vendte Randers FC dog tilbage og siden har den stået på Superliga-bold.Om det bliver sådan i næste sæson bliver afgjort i de kommende tre spillerunder.

Leveret af tipsbladet.dk

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen