DBU kritiserer religiøs fejring

Det er ikke i orden, at det brasilianske fodboldlandshold brugte sejren i Confederations Cup til at lave en religiøs manifestation.

Artiklens øverste billede
Brasilianske stjernespillere som Kaká og Lucio var iført T-shirts med påskrifter som "jeg tilhører Jesus" "og "jeg elsker Jesus". Foto: AP

Det mener generalsekretæren i Dansk Boldspil Union, Jim Stjerne Hansen, som tager afstand fra den kollektive brasilianske bøn på banen efter søndagens 3-2-sejr over USA i finalen i Sydafrika.

"Personlig mener jeg ikke, man skal blande religion og sport sammen i en grad, så der nærmest er tale om manifestation af et religiøst standpunkt. Ligesom vi siger nej til politiske manifestationer, bør vi også sige nej til religiøse. Der er for mange risici forbundet med det, for eksempel i klubber, der har spillere med forskellige religiøse overbevisninger," siger Jim Stjerne Hansen til Politiken.

Brasilianske stjernespillere som Kaká og Lucio var iført T-shirts med påskrifter som "jeg tilhører Jesus" "og "jeg elsker Jesus", og den religiøse optræden strider ifølge Jim Stjerne Hansen mod reglerne i det internationale fodboldforbund (Fifa). Her hedder det, at Fifa eller den turnering, hvor manifestationen finder sted, vil straffe fodboldhold, der kommer med politiske, religiøse eller personlige slagord.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen