Norske mestre i betting-skandale

<p>Formanden for Stabæk Fotball har brudt norske regler ved at spille på firemåls-sejr til sit eget hold over Start. Forbund kræver en forklaring.</p>

Ifølge reglementet i det norske fodboldforbund, NFF, er det forbudt for fodboldledere at spille på deres egne kampe. Den regel har nu fået formanden for mesterholdet Stabæk i problemer, da han spillede på en firemåls-sejr til sit hold over bundholdet Start.

Den svenske angriber Daniel Nannskog scorede til 5-0 med seks minutter tilbage, og efterfølgende jokede en storsmilende Stabæk-formand Ingebrigt Steen Jensen om den gevinst, han var gået glip af.

"Jeg havde haft fuldt hus på 'Bomben' i tipning med rigtig resultat i tre kampe. Du kan sige, at jeg tabte 80.000 kroner på Daniel Nannskogs sidste scoring," sagde Ingebrigt Steen Jensen.

"Jeg sagde det til ham i omklædningsrummet bagefter, og han svarede: F.... Det skulle du have sagt før," fortalte Ingebrigt Steen Jensen.

I knibe

Den udtalelse har nu bragt Stabæk-chefen på kant NFF, da man ifølge forbundets regler ikke må spille på egne kampe, hvis man er leder i en klub.

"Vi har sendt et brev til Stabæk, hvor vi beder om en redegørelse for, hvad der er sket. Vi har henvist til reglerne, der er klare på dette område," siger NFF's sektionschef Eirik Sandsten til Verdens Gang.

Ingebrigt Steen Jensen opfordrer alle til at tippe videre, da det gavner norsk fodbold, og Stabæk-chefen afviser, at han nogensinde kunne finde at påvirke en kamp eller udnytte hemmelig viden.

VG: Men er det ikke principielt uheldigt at en, der sidder på lønningsposen i en klub har interesse i, at hans klub vinder 4-0 og ikke 5-0?

"Nej. Tja. Jeg ved ikke. Jeg har helt ærligt aldrig tænkt tanken. Alle, som kender mig, ved, at jeg aldrig har håbet, at Stabæk scorer færre mål, end vi gør. Spillerne ville tro, at det havde slået klik for mig, hvis jeg sagde noget sådant," siger Ingebrigt Steen Jensen.

Stabæk-chefen får støtte fra andre ledere i norsk fodbold, der ikke kendte til reglen om, at man som leder ikke må spille på den klub, man er ansat i. Stabæk ligger på en sjetteplads i Tippeligaen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen