AGF vil selv sælge spilledragter

Ny aftale med Hummel kan indbringe AGF ti millioner over fire år.

I de kommende fire år vil superligaklubben AGF selv stå for salget af AGF-spilletrøjer og andre fanartikler og kombineret med et kontant årligt beløb fra Hummel er det lig med ti millioner kroner over de kommende fire år.

For to og et halvt år siden lavede AGF den første aftale med Hummel, men den nye er mange 100 procent bedre, vurderer Bjørn Kristensen, marketingchef i AGF Kontraktfodbold A/S.

Han burde vide det. For dengang sad han på den anden side af skrivebordet som Hummel-ansat.

Fire dele

Aftalen består af fire dele. Et kontant beløb til AGF, en bonus afhængig af holdets placering i ligaen, indtægter på salg af fan-artikler og markedsføring af produkterne.

Groft sagt vil det sige, at AGF tjener det beløb, som Hummel ellers ville have tjent ved salg til sportsbutikkerne, når det gælder tøj og andet med AGF-mærket på.

AGF's indtog i tøjgrossistbranchen betyder, at en enkelt ansat sættes af til at styre salg og distribution til AGF's egen butik i Bruun's Galleri og de tøjbutikker i Danmark, som ønsker at have AGF-artikler hængende på bøjlerne.

»De ti millioner kroner er det beløb, vi har regnet os frem til ud fra den situation, vi er i nu. Og hvis trænerens profeti om at vi vinder guld inden tre år går i opfyldelse, kan aftalen blive meget mere værd,« siger AGF's direktør, Frank Heskjær.

I løbet af det seneste år har AGF gået fra at sælge ganske få kamptrøjer til et tal omkring 4000-5000, vurderer Bjørn Kristensen.

»Da vi åbnede for salg af spilletrøjer på stadion til vores kamp mod Farum, solgte vi den dag lige så mange trøjer, som vi tidligere havde gjort på en halvsæson. Og de ti millioner kroner forudsætter et vist salg af trøjer, men hvor mange vil jeg ikke sige,« lyder det fra Frank Heskjær, der betegner samarbejdet som givtigt for AGF.

Ny trøje

»Jo mere, vi yder, jo mere tjener vi,« siger han.

I forbindelse med den nye aftale lanceres en ny kamptrøje, som AGF-holdet første gang har på til hjemmekampen mod Herfølge. En bluse, som koster 400 kroner i voksenstørrelse og 350 i børnestørrelse.

Hele den professionelle afdeling - liga, Danmarksserie, ynglinge- og juniorliga - bliver desuden udstyret med Hummel-tøj og fodboldstøvler.

jesper.engmann@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen