AGF-krigerne indtog Valby

Tre vigtige point til århusianerne, der tog endnu et skridt frem i tabellen efter ny heldig 2-1 sejr over Frem. Afstanden til den grimme streg er nu på seks point.

21. september indtog AGF Valby Idrætspark med en knusende 4-1 sejr over Frem. I går vendte de århusianske krigere tilbage og vandt 2-1 på samme slagmark.

Igen stod slaget med nærkampe mand til mand uden gennemført strategi. Afgørende blev AGF's større effektivitet, mens Frem endnu en gang ikke kunne få nedbrudt det århusianske skjold trods overlegenhed i selve spillet.

Sagt med andre ord: AGF'erne var heldige, igen.

En krigerindsats, blev det kaldt af cheftræner Sören Åkeby. Han ramte plet, for ligesom i onsdags mod AB blev sejren skabt ved hjælp af helhjertet fight over alt på banen. Ingen nævnt, ingen glemt.

Det blev derfor aldrig en nydelse at se på. Men det var der heller ikke lagt op til. Formålet var at hente tre vigtige point, og som sagt, så gjort. Alligevel var AGF-træneren ikke tilfreds.

»Det var lidt bedre end mod AB. Dog så forsvaret ikke godt ud i begyndelsen, og igen orkede vi ikke at komme frem på banen efter pausen. Vi var trætte. Vi mistede også for mange bolde. Angrebene blev for korte, og så blev spillet hurtigt tungt og destruktivt,« sagde Sören Åkeby.

Bange for at vinde

Egentlig følte svenskeren, at samtlige spillere havde gjort det bedste, de kunne, men at de efter føringen igen blev bange for at vinde.

»Attituden på holdet var god. Spillerne arbejdede meget for hinanden, og det er da en styrke at vinde, selv om vi ikke spiller godt. Men når vi havde bolden, fungerede vi ikke som et hold. Vi fik aldrig gang i pasningsspillet, så det skal alle simpelt hen blive bedre til,« lød salutten fra Åkeby.

Arbejdssejren blev grundlagt med den forbløffende scoring, da Thomas Thorninger stik mod spil og chancer lidt heldigt sendte bolden ind bag Jørgen Nielsen i Frems mål.

»Jo, den ramte Lars Brøgger, men det var så at sige også vores eneste chance på det tidspunkt, så godt den gik ind,« sagde en smilende målscorer, der igen bar anførerbindet.

Heldet, indrømmede han, faldt ud til AGF's fordel, men det gjorde ham ikke så meget.

»Det væsentligste for os var at få de tre point, og det satte da en bremser på det flotte spil, men vi formåede at holde kæderne fornuftigt sammen,« fastslog Thomas Thorninger, der løb meget, men også erkendte, at det var et meget træt AGF-hold, der forlod krigsskuepladsen i Valby.

Hårdt program

»Træningen har været meget intensiv oven i et hårdt spilleprogram. Og det har sat sine spor. Åkeby forlanger mere af os, og det skal vi lige vænne os til, men vi var tydeligt tappet for kræfter,« tilføjede anføreren.

Angriber Peter Graulund stillede sig op i køen af trætte spillere, men havde alligevel præsteret endnu et sandt arbejdsraseri som hærens bannerfører.

»Jeg var tung i benene og havde ikke det ekstra overskud, som jeg plejer at have. Det mindste, man kan gøre som angriber, er at løbe, men til tider føltes det, som om jeg havde et drivhus på ryggen,« sagde angriberen, der følte sig snydt for et straffespark, da han blev revet i armen efter en lille halv time.

Han indrømmede blankt, at holdet primært koncentrerede sig om ikke at dumme sig ved at gå for offensivt til værks.

»Jamen, til sidst var det bare med at klemme alle forsvarsspillerne ind i feltet. Det så primitivt ud, men vi fik tre point i hus, så vi nu kan spille mere frit i de næste kampe,« fortsatte Peter Graulund, der endnu ikke har fået afklaret sin fremtid i AGF, men der er tid nok, mener han.

»Der er noget spændende under opsejling i AGF med Sören Åkeby som træner. Han er utrolig professionel og engageret, og har givet holdet det rygstød og pust, vi har manglet for at komme et skridt videre,« roste AGF-angriberen, der sammen med målmand Steffen Rasmussen var holdets bedste i Valby Idrætspark.

Frems egen skyld

Frem-træner Ebbe Skovdahl havde ikke hejst det hvide flag, tværtimod, for hjemmeholdet havde stået for det bedste spil i det intense opgør.

»Det er kritisabelt, at vi ikke fik scoret på selv de mest oplagte chancer. Jeg tæller fire store muligheder i hver halvleg. Men når det sker, er det også vores egen skyld, at vi tabte,« lød Ebbe Skovdahls vurdering.

Men befriende at kollegaen hos AGF ikke var overstrømmende i sin glæde over sejren. Hærchefen bevarede jordforbindelsen.

»Nu har vi næsten en hel uge til at arbejde med pasningsspillet, bevægeligheden og konditionen, så skal vi nok forsøge at vinde næste gang også,« sagde en meget veloplagt Sören Åkeby efter erobringen af Valby Idrætspark.

jan.lacour@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen