Fra skurk til helt

Shane Cansdell-Sherriff sluttede søndagen på toppen som matchvinder.

Spillere med rod i britisk fodbold piver ikke, og australieren Shane Cansdell-Sherriff havde næppe klynket, hvis han efter kampen mod Frem havde fået verbale tæv.

Nu stod han dog i den stik modsatte situation: Som matchvinder med sit første turneringsmål i sin 13. optræden for AGF. Den lange venstre back talte gerne om sine mangler i det forsvarsspil, der i hans venstre side var helt fra snøvsen i kampens indledning. De farligste Frem-chancer opstod, når Sherriff stod totalt fejlplaceret i ingenmandsland.

»Sören vil have sine to backs til at søge ind mod midterforsvaret, så der bliver lukket bedre af inde i banen. Normalt spiller jeg helst inde i midten, så det passer mig fint, at jeg skal søge derind. Vi fik lukket godt af sammen, men det giver så lidt mere plads til deres kantspillere. Det skal vi have rettet,« erkendte Sherriff, hvis status som matchvinder ikke var hø-jere, end at sækken med bolde blev placeret i hans næver på turen fra omklædningsrummet til bussen.

Træner Sören Åkeby var i sagens natur tilfreds med sin spillers veltimede hovedstødsscoring i det 59. minut, men også fra svenskeren lød der belærende ord.

»Shane havde svært ved at vurdere sin rolle. Han tvivlede på, om han skulle blive hjemme eller gå med frem, eller hvor tæt han skulle være på Morten og Nicklas i midterforsvaret,« analyserede den svenske træner.

Vanskelighederne placerede den 20-årige i et vakuum, hvor han intet udrettede fremad på banen. Men Shane Cansdell-Sherriff er alligevel glad for Åkebys nye ideer.

»Han bruger megen tid på forsvarsspillet, og hans stil minder om den, som jeg har været vant til i England. Det tager tid for os alle sammen at lære, så det er perfekt, at vi nu har en uge på træningsbanen før næste kamp,« sagde Sherriff.

Den megen forsvarstræning har sat arbejdet med frispark- og hjørnesparkssituationer i baggrunden. Så det var ikke en indøvet detalje, da Sherriff søgte frem i straffesparkfeltet og headede Tomasz Mazurkiewicz' fremragende hjørnespark i mål.

»Han har aldrig ramt mig sådan før. Men det var skønt at score for AGF,« forsikrede Sherriff, der beskedent glemte at gøre opmærksom på, at han faktisk også var målscorer i sin anden træningskamp for klubben i juli mod AaB.

Men forskellen fra den varme sommeraften i Stautrup til gårsdagens november-oplevelse i Valby Idrætspark var trods alt meget større end Shane Cansdell-Sherriffs distance mellem succes og fiasko i det københavnske.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen