Midtjysk mareridt

Fem kampe. Fem nederlag. Og en målscore på 0-9.

Så lidet opmuntrende var Herfølges statistik for de seneste opgør mod FC Midtjylland før søndagens møde på Ikast Stadion.

Men nu er én ting som bekendt statistik. Noget andet er Chris Hermansen.

Den lille, tætte Herfølge-bomber sørgede med to scoringer for en 2-0-gevinst til Herfølge og gjorde dermed såvel statistikken som FC Midtjyllands hede drømme om en decideret sejrsstime til skamme.

Efter kampen var Chris Hermansen da også både glad og stolt. Men ikke specielt overrasket over resultatet.

»Vi var uheldige, da vi tabte til dem sidst, så vi vidste, at vi havde chancen i dag. Og jeg ved, at jeg kan score mange mål. Det er aldrig blevet til færre end tolv på en sæson, så jeg skulle også til at i gang, hvis jeg vil markere mig på topscorerlisten,« grinede Chris Hermansen, der nu er noteret for seks scoringer i denne sæson.

Med nederlaget har FC Midtjylland stadig til gode at vinde mere end to kampe i træk. Træner Troels Bech var skuffet over indstillingen hos sine spillere.

»Jeg må konstatere, at vi var ualmindeligt bovlamme på den sidste tredjedel af banen i dag. Hvis vi vil være et tophold, skal der vises langt mere initiativ og produceres langt flere chancer,« sagde Troels Bech, der ikke mindst var skuffet over Mohamed Zidan, der formåede at pådrage sig et rødt kort, efter kampen var fløjtet af.

Det skyldtes ifølge dommer Rene Christensen, at Zidan rettede en finger mod panden og kaldte ham en "fucking idiot".

»Det, Zidan gør, er uanstændigt og et svigt over for alle, der interesserer sig for ham,« lød den afdæmpede reaktion fra Troels Bech.

Lyspunkt på banen

I selve kampen var Mohamed Zidan ellers en af de få FCM-lyspunkter. Egypteren gav talrige eksempler på sin unikke boldbehandling og spilforståelse, men både han selv og holdkammeraterne var trods spilovertag gennem hele kampen for ineffektive i afslutningerne.

I stedet var det gæsterne, der med godt et kvarter igen tilkæmpede sig et straffespark efter en af deres sjældne aktioner foran midtjydernes mål. Dommer Rene Christensen vurderede, at Søren Skriver spillede håndbold i feltet for at blokere et hovedstød fra indskiftede Anders Jørgensen.

Chris Hermansen eksekverede sikkert med et fladt skud midt i målet til stor jubel for de 20 medrejsende Herfølgefans, der havde masser af plads på tribunen til deres sejrsdans.

Målet tvang midtjyderne til at satse. Det gav blottelser i forsvaret, og blot fem minutter senere brændte Chris Hermansen en gigantisk chance helt alene med midtjydernes målmand Peter Skov-Jensen.

Til gengæld var Herfølge-angriberen atter på pletten, da hjemmeholdets offsidefælde glippede i det 86. minut. Geert Baunsgaard fik bolden prikket forbi Peter Skov-Jensen og frem til Chris Hermansen, der i stedet for den nemme løsning valgte først at afdrible Kristian Bak for derefter at trille bolden i det tomme mål.

De tre point giver et pænt avancement i tabellen for Herfølge. De danske mestre fra 2000 har lagt nedrykningsstregen bag sig og er nu nummer syv med 14 point.

sport@jp.dk

FC Midtjylland (4-3-3): Peter Skov-Jensen - Rasmus Daugaard (64. Ulrik Lindkvist), Kristian Bak Nielsen, Søren Skriver, Jesper Mikkelsen - Michael Hansen, Claus Madsen (69. Thomas Rathe), Bo Hansen - Razak Pimpong (64. Nicolai Jørgensen), Mohamed Zidan, Frank Kristensen

Herfølge (4-4-2): Morten Cramer - Michael Rytkønen, Jacob Bresemann, Joshua Gowling, Anders Feldstedt - Matthew Turner (30. Anders Jørgensen), Morten Avnskjold, Mads Olsen (90. Mark Briggs), Poul Hübertz (89. Anders Jochumsen) - Chris Hermansen, Geert Baunsgaard

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen