Pokaltriumf uden drama

Otte mål og to udvisninger, men AGF's sejr var aldrig i fare. Det ville være løgn at påstå, at Aars stod på den anden ende, da AGF i går besøgte den lokale idrætsklub og besejrede Jyllandsserieholdet 5-3.

Nede ved Mor Elly´s Pølser i bymidten havde kunderne i løbet af dagen ikke talt om aftenens kamp. Eller som pølsedamen lakonisk konstaterede, da det gik op for hende, at der var fint besøg på stadion: »Nå, der kan man bare se.«

Det gjorde 632 tilskuere, heraf et par hundrede fra Århus, hvilket havde ryddet kaffestuen på den lokale politistation.

Ved indgangen til kampbanen holdt et salatfad, og det er de ikke vant til, når Aars IK møder Kjellerup og de andre rivaler i toppen af rækken.

»Hvor farlige tror de lige, de er?" var en standardbemærkning blandt tilskuerne, der satte rekord på anlægget.

Størst ballade skabte dommer Lars Østergaard Poulsen ved i kampens sidste 10 minutter at vise to af de lokale spillere ude. Begge fik deres anden advarsel i en dyst, der slet ikke var hårdt spillet.

Farlig duo

Dertil var forskellen i niveau alt for stor. Cifrene 5-3 til AGF kunne fortælle om en sejr, der var i fare, men det var ikke tilfældet, om end Aars IK's angrebsduo, René Gundersen og Jan Hansen, i glimt voldte AGF-forsvaret beskæftiget.

Vanen tro kom AGF bagud ret hurtigt. Første gang, hjemmeholdet var i nærheden af det mål, Morten Hyldgaard vogtede, sneg bolden sig ind. Forinden var AGF-backen Jimmy Høyer blevet hevet omkuld, og da frisparket ikke blev fløjtet, tøvede målmanden, og ved fjerneste stolpe fik Kenneth Cortsen skubbet bolden ind.

Et kvarter senere var AGF foran 3-1 og i fuld kontrol.

Roger Risholt og Frederik Krabbe blev sparet, karantæneramte Peter Graulund og Jesper Sørensen begyndte på bænken, men ellers var Ove Pedersens hold i stærkeste opstilling.

Forsvarskæden havde inden kampen fået besked udelukkende at spille bolden op, og trods den beherskede modstand, slap eksempelvis Thomas Hansen ikke alt for prangende fra den opgave.

Godt tilfreds

At et Jyllandsseriehold scorede tre gange på et 1. divisionsmandskab, gav ikke Ove Pedersen panderynker.

»Egentlig er jeg godt tilfreds. Hvad kan man ønske sig mere end at spille en kamp, vi ikke kunne tabe. Vi anstrengte os ikke og fik gennemført nogle gode angreb. Det vigtigste var, at vi fik rytme i spillet. Så vi kan godt bruge sådan en sejr, især fordi vi brugte færrest mulig kræfter,« sagde AGF-træneren.

Mod slutningen hev han både Peter Sand og Peter Foldgast ud af opgøret for at spare den til søndagens divisionskamp mod Køge.

»Selv om Aars fik reduceret til 3-4, styrede vi kampen fuldstændigt. De stod langt tilbage og kunne slet ikke presse os,« bemærkede han.

Angriberen Rasmus Katholms sammenspil med Peter Foldgast blev testet forud for Køge-kampen, og trods en hævet ankel spillede den tidligere Brabrand-topscorer kampen til ende. Med sig hjem tog han en træffer til 5-3 samt en gigantisk afbrænder på et flot angreb kort før tid.

En runde videre

Tilbage stod spørgsmålet om, hvorvidt AGF's defensiv er stærk nok, når et hold fra Jyllandsserien magter at lave tre mål.

»Det er åbenbart vores spøgelse at komme tidligt bagud. Men sejren var på intet tidspunkt i fare, og det vigtigste er, at vi er en runde videre,« sagde forsvarsspiller Ole Budtz, der for en gangs skyld ikke kom på måltavlen.

Næste runde udtrækkes i dag, og træner Ove Pedersen håber, at AGF skal møde et hold fra enten superligaen eller en lavere række.

»Men helst ikke en fra 1. division. Og allerhelst et hold som det fra Aars,« grinede han.

I den himmerlandske klub var der også smil på trods nederlaget. Fin udramatisk stemning på tilskuerpladser og en god omsætning i cafeteriet.

jesper.engmann@jp.dk

Pokalturnering

2. runde:

Aars IK (JS)-AGF (1. div.) 3-5 (2-4)

Mål: 1-0 Kenneth Cortsen (8.), 1-1 Peter Sand (12.), 1-2 Jens Gjesing (21.), 1-3 Svenne Poulsen (23.), 2-3 Jan Hansen (27., str.), 2-4 Peter Foldgast (40.), 3-4 René Gundersen (63.), 3-5 Rasmus Katholm (70.)

Dommer: Lars Østergaard Poulsen

Advarsler: Thomas Hansen, AGF

Udvisninger: Morten Poulsen og Kenneth Skriver, Aars IK

Tilskuere: 632

AGF (4-4-2): Morten Hyldgaard - Jimmy Høyer, Thomas Hansen, Ole Budtz, Michael Lumb - Svenne Poulsen, Peter Sand (66. Jesper Sørensen), Jens Gjesing, Lars Pleidrup (72. Anders Kure) - Rasmus Katholm, Peter Foldgast (66. Peter Graulund)

Træner: Ove Pedersen

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.