Rundhåndet fødselar

Lars Pleidrup fejrede dagen med et vigtigt mål mod Ølstykke. Overtroiske fodboldspillere ville givetvis havde meldt fra med henvisning til ondt i ryggen eller en anden udefinerbar lidelse.

Men nu er Lars Pleidrup en gang født den 13. august. Og for fløjspilleren bragte dagen kun held. AGF vandt 2-1 i Ølstykke, blandt andet takket være Pleidrups flade skud kort før pausen.

»Det vigtigste var selvfølgelig de tre point, men det er også meget sjovt at score på ens fødselsdag,« sagde falstringen, der for en gangs skyld havde et smil på læberne.

Kort efter kampen fik han fortjent hyldest af holdkammeraterne, der sang den traditionelle "I dag er det Lars' fødselsdag." lige efter den knap så stuerene sejrssang.

»Efter svipseren mod Næstved skulle vi investere meget mere i nærkampene, ligesom vi skulle arbejde igennem. Jeg synes, at vi viste god moral ved at komme tilbage efter deres føring. Ølstykke kom dog alt for nemt til deres chancer i begyndelsen af kampen,« understregede 25-års-fødselaren, der kaldte det unødvendigt, at AGF trak sig i anden halvleg.

Også Michael Lumb undrede sig. I startopstillingen havde han erstattet Jesper Sørensen, der blev på udskiftningsbænken i samtlige 90 minutter.

»Men alle kampe kan ikke være lige kønne at se på. Vores niveau er efter min mening det, vi viste mod Kolding. Kan vi gentage det, kan vi knuse alle hold,« sagde holdets venstre back, der efter kampen fik stor ros af træner Ove Pedersen.

Suk fra Thomas Hansen

Helt så positive vendinger fandt Ove Pedersen ikke frem, da han skulle forklare det mål, og især ikke Frederik Krabbes og Thomas Hansens andel i situationen.

»Jeg må tage en stor del af skylden for målet. Det var en kommunikationsfejl mellem Frederik og mig. Jeg ramte ikke bolden, modstanderen fik frit løb og sendte et flot indlæg til bageste stolpe. Vi gjorde det ikke ligefrem nemt for os selv,« sukkede Thomas Hansen, der var lykkelig over Lars Pleidrups udligning kort før pausen.

»Det gav os god energi i anden halvleg. Alligevel blev vi febrilske og stoppede med at trille bolden rundt. Efter min mening fik Ølstykke for meget rum på midtbanen, og så blev det svært at trykke dem tilbage, da vi også skulle passe på de lange bolde til deres angribere. I den fase tror jeg, at vi var hæmmet af, at det var så vigtigt at vinde,« forklarede forsvarsspilleren.

Tæt på 3-1

Midtbaneslider Peter Sand var tæt på at lukke kampen til 3-1, men blev dømt off-side tæt inde under mål, hvorefter hjemmeholdet i slutfasen kom godt tilbage.

»Vi forærede Ølstykke initiativet, men de blev heldigvis ikke farlige. I denne slags kampe gælder det om for alt i verden at undgå, at modstanderne scorer, for vi skal nok selv producere chancer, både i det etablerede spil og ved dødbolde. Der skal nok komme opgør, der langt henne står 0-0, og som vi først afgør til sidst,« sagde Peter Sand.

AGF'erne beviste, at de vil slås for klubben.

»Som træner er mine vilkår blevet lettere i efteråret end i foråret. For nu har jeg kun spillere, der vil noget,« bemærkede træner Ove Pedersen, hvis opgave efter tre runder allerede er klar.

»Alle trænere i 1. division kan organisere et hold defensivt. Det har vi fået set i de tre første kampe. Derfor bliver mange kampe ligesom denne her, og det kan man slet ikke sammenligne med superligaen,« mente Ove Pedersen, som var ekstra tilfreds med Lars Pleidrups udligning.

For hvis AGF skal blive bedre til at åbne et kompakt mandskab, er skud fra distancen et af de bedste våben.

jesper.engmann@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.