Lidt for AGF-agtigt

AGF vendte chokstart til fortjent men smal sejr over Ølstykke.

Hvorfor spiller AGF så udpræget AGF-agtigt?

Anderledes kan gårsdagens 1. divisionskamp på Ølstykkes hjemmebane ikke beskrives. På den ene side et rødklædt århusiansk mandskab, som ankom til Nordsjælland som favoritter og med et uklædeligt nederlag til Næstved bag sig. Et superliga-hold på ferie i den næstbedste række mod et provinshold bestående af spillere, der ikke har kunnet bruges i klubberne tættere på København.

Bortset fra premieren mod Kolding er man ikke ligefrem blevet forkælet med sikre sejre. Et rent snit, tre scoringer og hjem til Århus.

Næh, nej, AGF er klubben, der altid gør det vanskeligt for sig selv. Selvfølgelig skal man bagud efter otte sekunder, bare lige for at få spænding ind i opgøret.

Røgslør fra AGF-fans

Nu er den slags ikke noget, man kan øve sig på som fodboldspiller. Højest tale om, indskærpe, især efter en lignende svag begyndelse på den seneste kamp.

Denne gang misforstod Thomas Hansen og Frederik Krabbe hinanden, Thomas Hansen sparkede huller i luften, og vupti, så stak nigerianeren Emanuel Ukpai af sted i venstre side, og sparkede fladt ind foran, hvor tunge Jackie Christensen - omgivet af tre AGF'ere - kurede bolden i nettet.

Velkommen til Ølstykke.

Et af de steder, maksimalt tusind personer orker at gå til fodbold en søndag eftermiddag i silende regnvejr uden mulighed for anden læ end den medbragte paraply.

For at studere det lokale hold, men i lige så høj grad for at se nærmere på 500 tilrejsende fodboldfans fra Århus, som midtvejs i første halvleg lagde et tykt røgslør ud over heltenes egen banehalvdel, så de gulblusede modstandere blev endnu sværere at sætte ud af spillet. Ikke det mest kløgtige træk, de vedholdende fans har foretaget sig.

AGF kom tilbage. Kort før pausen headede Peter Foldgast bolden på tværs, hvor Lars Pleidrup gav sig selv og sit hold en fødselsdagsgave af de bedre. Et fladt skud i nettet. Straks efter pausen meldte Peter Graulund sig ind på holdet efter en svag sæsonstart og scorede et af de mål, han er ekspert i. En dyb bold i feltet, et koket vip over den fremstormende målmand. 0-1 var vendt til 2-1, og at dømme på Ølstykkes midtbanespillere, var der lang vej hjem rent fysisk.

Stopperne slog bak

Men så skete det. I stedet for at skubbe forsvarskæden op, valgte stopperne at bakke af angst for at give for meget plads til hurtigløberen Emanuel Ukpai.

Så i stedet for en magtdemonstration, som der var lagt op til, mistede AGF grebet og lod Ølstykke brodere sig frem til muligheder, blandt andet på hjørnespark.

»Det er eddermame dumt at smide tre point i denne kamp,« sukkede hjemmeholdets midtbanespiller, Peter Hansen, bagefter. For efter Ølstykkes indledende træffer havde sjællænderne et forsøg, der burde have givet mål. Men AGF-målmand Steffen Rasmussen hev en dobbeltredning frem, som i sidste ende var grundlaget for sæsonens anden sejr til århusianerne.

»Vi tænkte ikke klart nok i de stressede situationer. Jeg tror, at det er ubevidst. Vi måtte ikke kikse. Vi kunne jo bare have spillet bolden rundt, især da vi kom foran 2-1,« sagde Peter Graulund, der erkendte, at AGF-holdets samlede præstation ikke var god nok.

Angriberen hæftede sig ved, at sejren kan få holdet til at tænke sig om og blive bedre.

På rette vej

Samme spor var træner Ove Pedersen inde på.

»Måske var det fint nok, at kampen ikke blev lukket, for vi kan lære af at spille under pres til sidst. Nu har vi spillet tre vidt forskellige kamp i 1. division, og det er en god investering. Jeg kan se - ikke mindst til den daglige træning - at vi er på rette vej. Det er det vigtigste for mig,« bemærkede AGF-træneren, der kort efter slutfløjtet hastede til Lyngby for at se topholdet mod Frem.

Undervejs kunne han fundere over, hvilke mekanismer, der afgør, at hans hold spiller så udpræget AGF-agtigt. Forstået på den måde, at holdet omtrent per naturlov skal kravle op af et hul, det selv har gravet.

»Grunden til, at vi trækker os tilbage i anden halvleg, er noget mentalt. Vi vil så gerne vinde, og så gør vi noget forkert. Når kampene begynder, er det altid op ad bakke for os. I dag gav vi os selv en lille bakketop, der skulle bestiges, fordi vi fik en katastrofe-start. Vi snorksov ved deres mål,« forklarede Ove Pedersen.

Så trods tre point har AGF-staben masser af detaljer at rette til og tale om i den kommende uge op til udekampen mod Thisted. Men som målscorer Peter Graulund udtrykte det bagefter:

»Det er altid nemmere at korrigere efter en sejr.«

At dømme efter de indianer-hyl, der undslap døren ind til AGF'ernes omklædningsrum, var gevinsten en stor forløsning. Som måske har kaldt på en enkelt svalende pilsner på vej hjem i bussen fra Ølstykke.

jesper.engmann@jp.dk

Ølstykke (4-4-2): Jimmi Klitland - Michael Rytkønen, Thomas Sørensen, John Gadella, Andreas Sørensen - Rasmus Jørgensen (64. Jeppe Hestehave), Peter Hansen, Yusuf Özturk, Newroz Dogan (85. Mauricio Ortíz) - Emanuel Ukpai, Jackie Christensen (73. Martin Lundbye)

Træner: Klavs Rasmussen

AGF (4-4-2): Steffen Rasmussen - Frederik Krabbe, Thomas Hansen, Ole Budtz, Michael Lumb - Svenne Poulsen, Roger Risholt (73. Jens Gjesing), Peter Sand, Lars Pleidrup - Peter Foldgast (64. Rasmus Katholm), Peter Graulund

Træner: Ove Pedersen

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.