Kun få klarede kuren

Det seneste års udrensning i spillerstaben har været i orden, mener Thomas Lindrup, der er tilbage i superligaen hos FC Nordsjælland.

Ser man koldt og kynisk på det seneste års omvæltninger i AGF's spillerstab, har den tilsyneladende været nødvendig. En sammenligning mellem de udgaver, AGF stillede op i for et år siden og i år viser, at kun ganske få spillere er kommet et trin højere op på karrierestigen.

Da AGF spillede på udebane mod Silkeborg - og tabte 1-2 - i juli sidste år, var der 10 spillere med, som alle er væk nu.

Jonny Hanssen, norsk midtbanespiller, har trappet ned og spiller nu for barndomsklubben Mjølner i den norske 3. division. Mads Frost er skiftet til Aarhus Fremad som amatørspiller, Helgi Sigurdson er tilbage på Island, hvor han scorer mål i den næstbedste række hos Fram Reykjavik, Carsten Hemmingsen er blevet træner, Kasper Kure er på deltidsaftale i Brabrand, mens Danilo Arrieta er sendt ned i AGF's U-trup.

Kun svenskeren Tobias Grahn, lejet ud til OB, australieren Shane Cansdell-Sherriff, der er havnet i Tranmere Rovers, Morten Rasmussen, der blev solgt til Brøndby og Thomas Lindrup, på to-årig kontrakt i FC Nordsjælland, kan siges at have haft evnerne og mulighederne for at komme et skridt videre end 1. divisionsfodbold i AGF.

»Mit sidste år i AGF var langt fra sjovt. Det er ikke rart, når man ikke får chancen for at hjælpe sine holdkammerater, der taber og taber. Men hvis træneren ikke har tillid til en spiller, skal han heller ikke bruge ham. Sådan er vilkårene, og det har jeg det fint med,« siger Thomas Lindrup, der ret hurtigt blev skubbet ud i kulden i AGF.

I vinterpausen havde AGF chancen for at sælge Lindrup til OB, men klubben tøvede, da Ove Pedersen først skulle se hele truppen an.

»De skulle nok have smidt mig til OB, så de kunne have tjent lidt på handlen. Det kostede så også mig et halvt år uden fodbold. Men Brian Steen Nielsen (sportschef i AGF, red.) har været meget fair. Han sagde hurtigt, at han kunne se, at jeg ikke indgik i planerne og lod mig finde en løsning, som jeg var glad for,« siger Thomas Lindrup.

Fløjspilleren er således selv blevet offer for den proces, der foregår i en klub, når en ny træner kommer til. Men han er ikke bitter.

»Det er kun naturligt, at der bliver skiftet en del ud, når der kommer en ny træner. Hvis træneren ikke mener, holdet er godt nok, må han starte på en frisk,« bemærker han.

Det bedste hold

Alligevel har Thomas Lindrup i forløbet undret sig over nogle af de forklaringer, AGF's sportslige ledelse er kommet med.

»Da AGF købte Svenne Poulsen sagde træneren, at man nu havde en spiller, der kunne lægge op til nogle mål. Jeg kender ikke Svenne Poulsen, men jeg kunne godt tænke mig at se, hvem af os, der gennem de seneste fire-fem år har lagt op til flest scoringer i superligaen,« siger Thomas Lindrup, som i de kommende to sæsoner har chancen for at komme tilbage på banen i FC Nordsjælland.

»Nu ser jeg udelukkende frem til at spille og træne med det bedste hold og vise, jeg er god nok. Herovre træner vi meget hårdere end i AGF, og det har jeg savnet. Jeg syntes, min form var ok, da jeg kom, men jeg har fundet ud af, at der manglede noget. Og som fodboldspiller har det stor betydning, hvis man er i fem procent bedre form end modstanderne,« bemærker Thomas Lindrup, der indtil videre er en af de få, der ser ud til at klare AGF-kuren og komme helskindet ud af det.

I de første kampe for FC Nordsjælland er han begyndt på bænken.

»Jeg tager det bid for bid. Lige nu er jeg taknemmelig for at være med omkring det bedste hold,« siger han.

Selv om han i realiteten forspildte et halvt år som reservespiller i AGF, efter Ove Pedersen kom til, bærer han ikke nag.

»Jeg håber, at AGF rykker op. Holdet kan sagtens klare sig i 1. division, og det bliver rart at mødes igen i superligaen.«

Og det er mere end en del tidligere AGF-spillere kan håbe på.

jesper.engmann@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.