AGF overvældet af tilskuertal

Første kamp i 1. division voldte problemer - dog ikke på banen.

Næsten 7.000 tilskuere til den første kamp i 1. division. Et tal, der ville få hovedparten af landets superligaklubber til at hoppe op og ned af glæde.

»Det antal tilskuere overgik vores vildeste fantasi,« siger Lars Windfeld, koncerndirektør i Århus Elite og øverste ansvarlig for AGF.

Udsagnet fra chefen rummer samtidig en del af forklaringen på, at ikke alle tilskuere til søndagens opgør mod Kolding nåede på plads, inden Ole Budtz havde bragt AGF foran.

»Der kom mange flere, end vi havde regnet med. Et kvarter før kampstart var der ikke så mange inde, og måske kom de fleste så sent, da det var besværligt at komme frem i søndags på grund af et cykelløb i området. Det beklager vi, men samtidig vil vi opfordre folk til at komme i god tid på søndag mod Næstved. For da kommer der endnu flere tilskuere,« spår Lars Windfeld efter AGF's sejr på 4-1.

For at komme igennem tælleapparaterne på Århus Stadion skal man have en billet i hånden, og salget af papstykkerne kneb det med før søndagens kamp.

Aftalte penge

»Til Næstved-kampen prøver vi at lave kvik-ekspedition med sælgere, der går rundt foran stadion og sælger billetter. Men det kræver, at folk har aftalte penge,« siger Lars Windfeld.

Før sæsonens 15 hjemmekampe har koncernen budgetteret med et gennemsnit på 4.000 tilskuere per kamp, måske belært af sidste sæson alt for optimistiske kalkuler.

»Før kampen mod Kolding var vi noget skeptiske med hensyn til, hvor mange, der ville dukke op. Vejret var fint, det er stadig ferietid og der var cykelløb, der gjorde det besværligt at komme til fodbold. På den baggrund er opbakningen fantastisk,« siger direktøren, der også har noteret sig, at klubben har solgt flere sæsonkort til denne sæson end seneste sæson i superligaen.

Før den foreløbigt sidste sæson i den fineste række sendte AGF cirka 1.500-1.600 sæsonkort af sted, men i sommer har klubben skibet omtrent ved 2.000 sæsonkort med posten.

Ud over de fastlagte hjemmekampe kan AGF oven i købet se frem til at få hjemmebane i de planlagte udekampe mod Aarhus Fremad og Brabrand, hvis parterne kan enes om de økonomiske betingelser.

Større interesse

Ligesom AGF oplevede Brabrand også et større rykind end forventet, da holdet mødte Sønderjyske. Næsten 1.000 tilskuere fandt vej til Engdalsvej.

»Interessen for 1. division er blevet større i Århus, da der er tre klubber i samme række. Med AGF i 1. division giver det mere fokus,« siger Lars Lundkvist, sportschef i Brabrand.

Sportsligt slap Brabrand knap så godt fra sæsonpremieren med et nederlag på 1-2.

»Vi skal måske inden længe overveje, om vi skal tage næste skridt. Så længe, vi kun træner fire gange om ugen, kommer vi ikke videre. De tider er forbi. Det kunne man også se, da AGF mødte Kolding FC. AGF's spil var skræmmende i 1. halvleg,« understreger sportschefen.

jesper.engmann@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.