FC Nordsjælland skaber kampene

Det er blevet sjovere at gå til fodbold i Farum. Spillerne i den ganske unge FCN-trup har i sæsonens første tre kampe vist, at de er villige til at tage ansvar og ikke mindst gå ind og skabe kampene.

Foreløbig er det blevet til seks point i tre kampe, hvilket må siges at være godkendt i betragtning af, at sidste uges opgør stod på Brøndby Stadion. Også her turde man spille fremadrettet fodbold.

FC Nordsjællands træner, Morten Wieghorst, glæder sig også over den gode start på sæsonen og ikke mindst måden, det er sket på.

»Vi vil meget gerne kendes for, at vi er gode med bolden, og at det er os, der skaber kampene. Vi arbejder hårdt med den del af spillet til træning, og en dag som i dag kan vi se, at det bærer frugt,« sagde han efter kampen.

Meget at lære

Det er dog ikke sådan, at den nye træner i det nordsjællandske er ved at spise sit tøj i ren begejstring.

»Det er en fin start, men vi har et kæmpe arbejde foran os. Der er masser af ting, vi skal blive bedre til. Bl.a. skal vi lære at trække tempoet ud af kampen på de rigtige tidspunkter, ligesom vi skal time vores offensive indsats med omtanke,« sagde Morten Wieghorst.

I kampen mod Silkeborg var det FC Nordsjællands midtbane, der svingede taktstokken. Både Thomas Andreasen og Morten Karlsen viste, at de er parate til at kæmpe med Bosun Ayeni, når denne kommer tilbage inden så længe. Samtidig var Jonathan Richter og Danny Olsen yderst livlige på kanterne i den første time og skabte flere gode muligheder.

Også fra modstanderen var der rosende ord til FC Nordsjælland.

»Farum er bestemt ikke et let sted at hente point. De er meget dygtige til det spil, de spiller, og når vi så ikke skaber mere fremad banen, så kan vi ikke regne med mere. De fortjente sejren,« sagde Silkeborg-træner Viggo Jensen.

Farvel til Dickoh?

Francis Dickoh, som har været i klubben, siden den kom i superligaen, giver sin træner en del af æren for den foreløbige succes.

»Morten Wieghorst har videreudviklet vores eksisterende spilsystem. I ni ud af ti træningspas øver vi boldbesiddelse. Så ville det da være mærkeligt, hvis det ikke engang i mellem kunne ses på vores spil,« sagde den store forsvarsspiller, som kan vise sig at være på vej væk fra klubben.

Til det siger han med et stort smil: »Ingen kommentar«.

Et farvel til Francis Dickoh kan vise sig at blive dyrt for nordsjællænderne. Han skaber med sit overblik en ro omkring defensiven, som medfører, at offensivspillerne kan spille med langt større frihed. I sidste uge sikrede klubben sig svenskeren Johny Lundberg med øjeblikkelig virkning. Det var ellers først meningen, at han skulle komme til nytår. Det kan altså se ud, som om Francis Dickoh ikke længere vil være at finde i Farum, når transfervinduet lukker.

andreas.mayerhofer@jp.dk Kampanalyse

FC Nordsjælland satte sig fra kampens start på begivenhederne. Med høj teknisk kvalitet i opspillet kom det til flere gode muligheder, men manglende skarphed og silkeborgensernes overtag i luftrummet gjorde, at første halvleg forblev målløs. Silkeborg skal til gengæld finde helt andre takter frem i de kommende kampe. Nul point i de tre første kampe er ildevarslende. Holdinfo

FC Nordsjælland (4-4-2): Kim Christensen - Allan Olesen, Michael Ribers, Francis Dickoh, Heath Pearce - Danny Olsen (89. Daniel Jensen), Thomas Andreasen, Morten Karlsen, Jonathan Richter (71. Thomas Lindrup) - Jukka Santala (84. Dennis Bo Mortensen), Morten Nordstrand.

Træner: Morten Wieghorst

Silkeborg IF (4-4-2): David Preece - Henrik Schedler (83. Kim Olsen), Thomas Olsen, Jens Berthel Askou, Bjarni Olafur Eiriksson - Peter Degn (32. Simon Nagel), Martin Ørnskov, Michael Hansen, Thomas Poulsen (67. Thomas Raun) - Hördur Sveinsson, Dennis Flinta.

Træner: Viggo Jensen

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.