Nye folk skal løfte Århus GF

To norske playmakere og en svensk målmand udset til at løfte arven fra Århus GF's mistede profiler.

Der er sket radikale ændringer hos Århus GF siden sidste sæson. Væk er de to playmakere Henrik Hansen og Jan Paulsen samt den stærke målvogter Lars Juul.

Ind i stedet er kommet de norske playmakere Christian Berge og Vegard Samdahl, samt svenskeren Robert Lechte i målet.

Træneren, Erik Veje Rasmussen, er begejstret for de nye folk, og tøver ikke med at kalde det hold han nu har imellem hænderne for et drømmehold.

»Holdet har en rigtig god sammensætning og nogle virkelige personligheder. Der er sket forandringer, og holdet er fokuseret på at kæmpe og på at vinde,« sagde træneren begejstret.

Hård træning venter

I går startede så forberedelserne til den nye sæson. En sæson, der gerne skulle blive bedre end den forrige, da Århus GF glippede slutspillet og endte på en skuffende 6. plads.

Derfor venter en hård træning, med kun fire fridage, inden der blændes op for ligaen den 9. september.

»Vi har meget fokus på den fysiske træning her i starten. Men vi spiller dog altid en smule håndbold den første træning. Alle spillerne, og især de nye, vil gerne ind og vise, at de kan spille håndbold,« fortæller Erik Veje Rasmussen.

Det var også en tændt trup, der fik lov til at spille lidt bold efter sommerpausen. Christian Berge virkede allerede på førstedagen som en leder og en god forstærkning, og også mange af de øvrige spillere viste, at de ikke har glemt hvordan man håndterer en bold.

Blindtarms-pause

Playmakeren Vegard Samdahl havde dog ikke helt sving i armen. Han døjer med lidt med skulderen, og er ligesom den nyindkøbte målvogter Robert Lechte ikke helt på toppen. Sidstnævnte trænede slet ikke med, da han for nyligt har fået fjernet sin blindtarm.

Erik Veje Rasmussen forventer dog, at begge spillere er helt klar igen før første ligakamp.

Der blev kæmpet og skubbet blandt de tændte spillere under træningen, men det lignede, at der respektfuldt ikke blev gået helt så hårdt til de nye playmakere. Erik Veje Rasmussen vil dog ikke snakke om eventurelle hierarkier i klubben.

»Naturligvis får en spiller som Christian Berge en central rolle på holdet, men det er ikke noget, man kan planlægge på forhånd. For nogle klubber er det meget vigtigt med et hierarki, og for andre ikke,« vurderer træneren, der dog vedkender sig, at der er en hakkeorden på alle hold.

»Det er ikke i orden, hvis det er en forkert top på kransekagen, der påvirker i negativ retning. Så er det trænerens job at modsætte sig det. Omvendt, hvis det skaber positiv påvirkning, må man understøtte det. Det handler om fingerspitzgefühl,« mener Erik Veje Rasmussen, der tror på, han kan skabe et klima, hvor folk tør sige til.

At det ikke længere er lokale spillere, men udenlandske spillere, der skal styre Århus GF, er ikke noget træneren tillægger megen værdi.

Gamle dage

»I gamle dage spillede det en rolle, men sådan er det ikke længere i elitesport. Det handler om at vinde, og vil man kun spille med spillere, der er opvokset i klubben, kommer man ikke i toppen. Selvfølgelig er det godt med lokale spillere, og det er da lækkert at talenterne florerer i Århus, men vil man drive hold i toppen, kan man ikke tage hensyn til, hvor spilleren kommer fra, eller hvor godt han ser ud,« vurderer træneren.

Og meningen er, at Århus GF skal tilbage i toppen i år, og de nye spillere hjælpe med, siger Erik Veje Rasmussen.

»Sidste sæson var et vaccum, men vi har fået rettet tingene til. Og har fået nogle nye trækheste.«

sport@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.