FCK-dominans sled Viborg op

FC København fik en resultatmæssig og psykologisk perfekt optakt til torsdagens vigtige UEFA-Cup kamp mod tyske Borussia Dortmund ved søndag eftermiddag at besejre Viborg med 2-1 i Superligaen.

Selvom gæsterne fik skabt fornyet spænding om resultatet ved at reducere til 1-2 otte minutter før tid, hev værterne en fortjent sejr og tre point hjem. Det betyder, at FCK kravler fra fjerde- til tredjepladsen efter Brøndby og AB.

13.183 tilskuere så FCK komme foran 1-0 fem minutter inde i anden halvleg, da Christian Poulsen i de sidste timer af en for ham mindeværdig uge med landsholdsdebut satte foden rigtigt i en gang klumpspil. Et kvarter før tid var det anfører Christian Lønstrup med et følt, direkte frispark, der bragte FCK sikkert i front 2-0. Troede alle i hvert fald.

For med otte minutter igen udnyttede Viborgs indskiftede Sasho Petroski et forsvarskiks, og reducerede til 1-2. Det tændt en forlængst slukket gnist hos gæsterne, og da FCK samtidig faldt mere eller mindre sammen i forsvaret, var det rent held for FCK, at selvsamme Petroskis hovedstød to minutter inde i overtiden ramte overliggeren bag FCK-keeper Magnus Kihlstedt i stedet for at sejle i netmaskerne. Et for værterne helt unødvendigt og ukoncentreret tilbagefald i en kamp, som de ellers dominerede.

Selvom Viborg Fodsports Forening ikke kan måle sig med tyske Borussia Dortmund, der torsdag i Parken er københavnernes forhindring i tredje runde af UEFA-Cuppen, så var det generalprøven for FCK inden eventyret om Europa fortsætter. Spillemæssigt viste FCK, at de er meget tæt på europæisk tempo og sikkerhed, men afslutningerne er stadig for svage og mangler frækhed og fanden-i-voldskhed.

Straks fra kampens start viste FC København, at Parken er deres hjemmebane og gæsterne fra Midtjylland blev sat under et voldsomt pres. Første store chance tilfaldt Sibusiso Zuma, da Kim Madsen forlængede et hjørnespark videre til sydafrikaneren efter fire minutter. Derefter blev et i forvejen defensivt Viborg-mandskab presset så langt i bund, at FCKs bageste spillere nærmest konstant var på gæsternes banehalvdel. Morten Bisgaard på FCK's højre flanke foldede sig ud, og gjorde livet surt for Viborgs venstre forsvarsside. Han rykkede konstant fra sine oppassere, men enten var indlæggene ikke præcise nok, eller også var afslutningerne for svage. Efter tyve minutter i Parkens trykkoger, var presset på polske Arek Onyszko i gæsternes mål enormt, og Heine Fernandez fik første halvlegs største mulighed, da han efter et indlæg fra Thomas Røll på venstrekanten headede bolden på stolpen. Men Fernandez fik ikke dukket sine gamle holdkammerater før pausen, og holdene forlod første halvleg med 0-0 på lystavlen.

Søren Frederiksen fremme i Viborgs angreb var en sløv og ensom spydspids, der meget sjældent var i nærheden af bolden i første halvleg. Lidt bedre blev det for gæsterne efter pausen, hvor de rent faktisk byggede flere angreb op fra bunden, hvad de stort set ikke formåede i første halvleg. Og kun i slutminutterne var der svaghedstegn at spore på FCK's midtbane og i forsvaret.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen