VM slutrunde

Fifa har uddelt bøder på knap en mio. kroner for at spille i forkerte strømper

Både det engelske og det svenske fodboldlandshold har fået klækkelige bøder for at spille i strømper, der ikke er godkendt af Fifa.

Læg godt mærke til Raheem Sterlings prikkede strømper (forrest i billedet). De er i strid med Fifas kommercielle regler og har nu kostet spillerne en kæmpe bøde. Foto: Alastair Grant/AP

De skulle angiveligt være med til at sikre et bedre greb i fodboldstøvlerne, de gummiprikkede strømper af mærket Trusox.

Men ikke desto mindre forbryder de sig på VM-slutrundens medie- og marketingregulativer samt Fifa udstyrsregulativer.

Derfor har spillere fra både det engelske og svenske fodboldlandshold hver især fået tilkendt bøder på 53.000 engelske pund - svarende til cirka 450.000 danske kroner - for netop at trække i de forkerte strømper under slutrunden.

Fifa ønsker færre smukke kvinder på tv-billederne

Ifølge britiske The Telegraph drejer det sig om bl.a. de engelske spillere Eric Dier, Raheem Sterling Dele Alli og svenskernes anfører Andreas Granqvist, der angiveligt skulle have optrådt i Trusox-strømperne.

Sagen er den, at Fifa har en kommerciel aftale med tøjmærket Adidas, der desuden regnes som en af de største sponsorer, og ikke umiddelbart tolererer brugen af andre mærker under VM-slutrunden.

Fifa har da også tidligere uddelt en række bøder i forbindelse med VM-slutrunden i Rusland, og særligt når det gælder brud på de kommercielle regler, kan straffen være hård og kontant.

Det norske medie NRK skriver således, at de kroatiske spillere indkasserede en bøde på omkring 450.000 danske kroner for at slukke tørsten i et "ikke-autoriseret drikke-produkt" under og efter kampen mod Danmark.

Til sammenligning har Fifa straffet fodboldforbundene fra Rusland, Serbien, Mexico og Danmark med bøder på mellem 65.000 og 130.000 kroner for forskellige problemer på tilskuerlægterne.

Ifølge Reuters forklares Danmarks bøde med tilskueruroligheder, bl.a. kast med tunge ølkrus, samt at danske fodboldfans skulle have bragt et banner med sexistisk sprogbrug ind på stadion.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her