VM slutrunde

Engelske aviser hylder landsholdet trods VM-exit: »Vores hjerter er knuste - men I gjorde os stolte«

England tabte 2-1 til Kroatien i VM-semifinalen onsdag aften.

Det er nu ikke, fordi de britiske sportsmedier normalt afholder sig fra den nådesløse kritik efter et VM-exit i fodbold - spørg bare David Beckham, der længe blev klandret for sit røde kort i knockout-kampen mod Argentina i 1998.

Tyve år senere er der dog en anden stolthed at finde i landets medier, efter at bestræbelserne på at få fodbolden til at »komme hjem« i form af et engelsk verdensmesterskab endnu engang mislykkedes.

Onsdag tabte England 2-1 til Kroatien i VM-semifinalen i Rusland efter forlænget spilletid.

Derfor er de engelske aviser domineret af skuffede spillere og træner Gareth Southgate, men også med opmuntrende budskaber.

»De kommer hjem - men som helte,« skriver The Sun med henvisning til landeplagen "Three Lions", der blev lavet i forbindelse med EM 1996 og blev kult for linjen ”It's coming home,” der refererede til, at England ville vinde EM og bringe trofæet tilbage til fodboldspillets fødested, England.

Selvom sangens profeti heller ikke gik i opfyldelse i denne omgang, takker Daily Express spillerne:

»Vi fik lov til at drømme,« lyder overskriften.

Det samme budskab finder man i Daily Mail, der konstaterer, at »det hele endte i tårer - men de gjorde os stolte og bragte hele nationen sammen«.

Mest lakonisk er The Guardian, der konstaterer, at »drømmen sluttede«.

I avisens kampreportage bliver der brugt ord som »knuste hjerter«, selvom det også bliver bemærket, at træner Southgate har »fået tændt ilden igen«.

Lørdag har England muligheden for at vinde mere end befolkningens hjerter, når de møder Belgien i VM's bronzekamp.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her