VM slutrunde

JP til fanfest i Rusland: Danske roligans kommer i voldsomt undertal

Peruvianske fodboldfans har indtaget Moskva med fest og farver på VM's åbningsdag. De tusindvis af fans kommer til at give de danske roligans kamp til stregen på lørdag, vurderer JP's sportsredaktør.

Fanfest bag Luzhniki Stadion i Moskva. Video: Gregers Tycho

Der venter ikke blot det danske fodboldlandshold en svær opgave på banen i lørdagens VM-kamp mod Peru – også på lægterne får de danske roligans noget at se til.

Sådan lyder det fra Jyllands-Postens sportsredaktør, Troels Henriksen, der siden i formiddags har været nær fanfesten ved Luzhniki Stadion i Moskva, hvor åbningskampen i aften spilles mellem Rusland og Saudi-Arabien.

Fanfesten begyndte stille og roligt, men ved middagstid blev der for alvor sat gang i den, hvor flere og flere mennesker klumpede sig sammen, beretter Troels Henriksen.

Fanfest bag Luzhniki Stadion i Moskva. Foto: Troels Henriksen

»Størstedelen, som er her i fanzonen, er fra Peru. De synger, danser og har en kæmpe fest. Jeg talte med flere af dem, som mener at vide, at der kommer op mod 50.000 mennesker fra Peru til VM. Jeg er tilbøjelig til at give dem ret, når man ser, hvor mange der er samlet her i Moskva – vel at mærke 650 km fra stadionet i Saransk, hvor Peru møder Danmark,« siger han med henvisning til lørdagsopgøret på Mordovia Arena.

Der er noget om snakken. Ifølge Fifa er der siden september blevet solgt 2,4 mio. VM-billetter til fodboldfans over hele verden. Langt de fleste (ca. 870.000) er købt af russere, mens de peruvianske fans har købt knap 44.000 VM-billetter.

Sportsredaktøren: Det kan blive et meget spændende og flot VM for Danmark

»Danmark kommer voldsomt i undertal på lægterne på lørdag. Det er jeg slet ikke i tvivl om,« tilføjer Troels Henriksen, der kalder festen i fanzonen i Moskva for en rigtig VM-oplevelse.

»Folk fra forskellige kulturer mødes. Det er patriotisme på den allerbedste måde,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Nu er det sværere at købe sig til guldmedaljerne

Det Internationale Atletikforbund har indført regler, der gør det markant sværere at købe sig til bedre atleter i andre nationer. Dansk Atletik Forbund bifalder tiltaget, men mener ikke, det kan stå alene.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her